Asasinul calugarului de la Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, din comuna bacauana Helegiu, gasit mort in chilia sa, incendiat, cu gatul taiat si cu picioarele legate cu o curea, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului
Asasinul calugarului de la Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, din comuna bacauana Helegiu, gasit mort in chilia sa, incendiat, cu gatul taiat si cu picioarele legate cu o curea, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului Bacau, fiind acuzat de omor deosebit de grav. Nicolae Roset, de 27 de ani, a fost gasit in statia CFR Onesti, joi dupa-amiaza, in timp ce astepta un tren cu care sa plece pentru a nu fi prins de politisti. "El a declarat anchetatorilor ca s-a dus la schit marti seara sa o convinga pe mama sa sa vina acasa si sa aiba grija de el. Din nefericire, primul cu care s-a intalnit a fost calugarul. Au intrat in chilia acestuia si tanarul s-a enervat pentru ca preotul nu i-a dat dreptate. A luat o secure, i-a taiat capul si mainile si i-a dat foc. I-a scos intestinele si l-a macelarit. Apoi, a luat un pachet de lumanari, doua pachete de chibrituri, securea si braul preotului. Cand a fost gasit in gara, avea asupra lui doar braul", a declarat, citat de Mediafax, comisarul Valerica Manole, purtatorul de cuvant al IJP Bacau. Asasinul de la Schitul Acoperamantul Maicii Domnului va fi supus, joia viitoare, unei expertize psihiatrice.
Razbunare
Preotul calugar Pahonie de la manastirea cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului din comuna Helegiu, judetul Bacau, a fost gasit mort in chilia sa, miercuri seara, incendiat, cu gatul taiat si cu picioarele legate cu o curea."Era cu gatul taiat, cu picioarele legate cu o curea si ardea. Din chilie iesea fum. Femeia a stins focul si a fugit in sat sa anuntei, a declarat Ion Parjol, nepotul victimei. Ultima oara, acesta fusese vazut de un localnic marti seara, cand batea toaca. Autorul crimei este Nicolae Roset, fiul femeii care avea grija de manastire si care a descoperit cadavrul. "Motivul a fost razbunarea, pentru ca autorul crimei credea ca preotul o tine fortat pe mama lui acolo si el dorea ca femeia sa vina acasa, sa-i dea pensia, sa-i dea banii, sa-i spele, sa-i faca mancare si sa-l ingrijeasca", a precizat Mihai Craciun, procuror la Parchetul Tribunalului Bacau. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.