Presedintele PRM, C.V. Tudor, a anuntat incheierea unui protocol de colaborare parlamentara intre partidul sau si PSD. Acordul este rezultatul unei serii de discutii cu Mircea Geoana. Ultima a avut loc joi, iar parafarea oficiala a intelegerii va ave

Presedintele PRM, C.V. Tudor, a anuntat incheierea unui protocol de colaborare parlamentara intre partidul sau si PSD. Acordul este rezultatul unei serii de discutii cu Mircea Geoana. Ultima a avut loc joi, iar parafarea oficiala a intelegerii va avea loc marti sau miercuri. "Ideea ne-a apartinut noua. Ne-am saturat sa colaboram pe vorbe, trebuie sa ne asumam responsabilitatea unor documente scrise pentru ca opozitia trebuie sa se organizeze", a declarat Vadim Tudor. Tratativele dintre cei doi au inceput acum doua luni.
Initial, se preconiza ca documentul sa fie semnat de liderii grupurilor parlamentare ai celor doua partide. Conform spuselor lui Vadim, s-a renuntat la idee datorita probabilului refuz al lui Ion Iliescu, liderul senatorilor social-democrati. Astfel ca marti, protocolul va fi semnat de Geoana si de C.V. Tudor. In aceste zile, o echipa inca mai lucreaza la redactarea documentului, dar presedintii PRM si PSD vor avea ultimul cuvant. Vadim a spus ca va cere ca textul sa prevada expres angajamentul partilor de a elimina coruptii din structurile de conducere. In acest sens, presedintele PRM s-a declarat satisfacut de progresele facute in aceasta directie de actualul lider al PSD, dar sustine ca mai exista o serie de lideri social-democrati care ar trebui indepartati.

Motiune de cenzura comuna in iunie

Geoana si Vadim au mai convenit ca motiunea de cenzura pe care PSD intentiona sa o depuna la Parlament in aceasta luna sa fie amanata pentru luna iunie. Presedintele PRM a solicitat amanarea deoarece nu exclude un eventual sprijin al PD fata de motiune, caz in care soarta Guvernului va fi pusa sub semnul intrebarii. C.V. Tudor a sustinut ca inundatiile si summit-ul Consiliului European din iunie fac necesar un minimum de stabilitate politica. De aceea, caderea Guvernului Tariceanu inainte de finele lui iunie este inoportuna.
Inainte de semnarea acordului dintre PSD si PRM, acesta din urma a adus in randurile sale un fost parlamentar social-democrat. Este vorba de Marin Diaconescu, deputat care a parasit PSD-ul acum doua luni. O data cu acesta, in PRM s-au inscris mai multi lideri locali din organizatia de Olt a PSD. Vadim Tudor a precizat insa ca, o data cu semnarea acordului de colaborare, cele doua parti se angajeaza sa nu mai primeasca "transfugi" din cealalta tabara. In ceea ce priveste posibilitatea transformarii colaborarii parlamentare intr-o posibila alianta electorala, Vadim a spus: "Este prematur, dar spuneti-mi cu cine altcineva sa fac eu alianta?".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.