La putin timp dupa terminarea Campionatelor Europene de gimnastica artistica de la Volos, unde delegatia feminina a Romaniei a cucerit cinci medalii in concursurile senioarelor si tot atatea la junioare, presedintele COSR, Octavian Morariu, s-a decla
La putin timp dupa terminarea Campionatelor Europene de gimnastica artistica de la Volos, unde delegatia feminina a Romaniei a cucerit cinci medalii in concursurile senioarelor si tot atatea la junioare, presedintele COSR, Octavian Morariu, s-a declarat ingrijorat in perspectiva JO 2008. "Rezultatul de la Europene este unul corect. Daca tinem cont ca suntem campioni olimpici, atunci nu ar trebui sa ne uluim prea mult. Insa, daca privim spre Beijing, nu pot sa nu ma declar ingrijorat", a spus Morariu, adaugand ca, in prezent, nu are cine sa le antreneze pe fete si ar fi nevoie ca Octavian Belu si Mariana Bitang sa revina la lotul national. "Multe dintre evolutiile fetelor noastre au avut note mici de plecare. Este adevarat, au fost executate bine, dar la Beijing vor fi sportive mult mai bine pregatite ca acum. Daca o tinem tot asa, disparem de tot. Practic, nu vad cu cine am putea merge la Beijing. Ponor se retrage, iar Izbasa nu e deocamdata Ponor. Parerea mea este ca nu are cine sa le antreneze pe fete. Belu si Bitang luau sportive bune si le faceau exceptionale. Spun si o repet, este nevoie urgent ca Belu si Bitang sa revina la lot!", a concluzionat seful COSR.
Vizibil deranjat de afirmatiile lui Octavian Morariu, presedintele FRG, Adrian Stoica, l-a "taxat" sec pe presedintele COSR: "Cred ca fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui. Daca dansul are o opinie, atunci o poate discuta direct cu noi. In fond, este o problema interna. Nu este domnul Morariu cel mai mare specialist in gimnastica!". Nici presedintele de onoare al FRG, Nicolae Vieru, nu a trecut prea usor cu vederea "ingrijorarea oficialului COSR si a cotraatacat din Grecia, unde se afla la intrecerile continentale masculine. Intrebandu-se cine ar avea interes sa tulbure din nou apele in gimnastica romaneasca, mai ales intr-un moment in care lucrurile par sa se aseze pe fagasul normalitatii, Nicolae Vieru s-a aratat transant impotriva unei eventuale reveniri a cuplului Belu - Bitang la carma lotului feminin. "Daca Belu si Bitang ar fi fost acum la lot, cu siguranta nu am fi avut echipa nici la Europenele acestea. Doar se repeta povestea din 2002, de la Patras, cu cei doi la lot in continuare. Pe Belu nu-l poate readuce la lot nimeni, ar fi prea mult pentru el. Vine un moment cand trebuie sa pui punct unei activitati. Aici, la Volos, rezultatele fetelor au fost peste asteptari, iar Octavian Morariu nu se pricepe deloc la gimnastica. Cum poate spune ca rezultatul de la Volos este unul slab?", a declarat pentru corespondentul Rompres presedintele de onoare al FRG. "In ceea ce ma priveste, eu voi incerca acum s-o conving pe Ponor sa nu se retraga. Cred ca o astfel de abordare e mai serioasa fata de gimnastica", a concluzionat Vieru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.