Biroul Executiv al Federatiei Ecvestre Romane a suspendat Baza Hipica de la Curteni pe sase luni si a anulat toate competitiile care urmau sa fie organizate in aceasta locatie, informeaza Rompres. Comunicarea de suspendare a singurei baze hipice priv
Biroul Executiv al Federatiei Ecvestre Romane a suspendat Baza Hipica de la Curteni pe sase luni si a anulat toate competitiile care urmau sa fie organizate in aceasta locatie, informeaza Rompres. Comunicarea de suspendare a singurei baze hipice private din Romania, care a intrat si in circuitul european, a fost trimisa prin fax la Primaria Santana de Mures, in document aratandu-se ca initiativa a apartinut presedintelui FER, Alexandru Iavorovski. Extrem de suparat pe decizie, patronul bazei, maestrul emerit al sportului hipic, Viorel Bubau, care a reprezentat Romania la JO 2004, a spus ca va inainta contestatii la toate forurile, considerand-o abuziva si nedreapta. De altfel, Bubau a spus ca totul este o razbunare a presedintelui FER, "care a fost prins furand" si "care in loc sa-si recunoasca greseala vrea sa se razbune ca s-a facut de ras in fata a peste 500 de oameni". Totodata, Bubau sustine ca, in semn de protest, nu va mai organiza competitii in numele FER pana cand presedintele nu-si va cere scuze public, dupa ce, pe 30 aprilie, la Concursul International de Calarie de una si doua stele de la Curteni, a fost demascat in tentativa de favorizare a unui calaret de la Romsilva, care desi a evitat un obstacol in proba de cross a fost propulsat pe primul loc. In urma protestelor si a vizionarii probei video, presedintele juriului, bulgarul Iuri Dinev Valev, a decis ulterior ca Silviu Iclanzan, de la "Scorillo", sa fie trecut pe primul loc. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.