Dosarul privindu-l pe George Copos, acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, va fi finalizat peste o luna, a anuntat ieri intro conferinta de presa, seful Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul sef Daniel Morar. In luna ianuarie,
Dosarul privindu-l pe George Copos, acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, va fi finalizat peste o luna, a anuntat ieri intro conferinta de presa, seful Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul sef Daniel Morar. In luna ianuarie, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de vicepremierul George Copos, presedintele Loteriei Nationale, Nicolae Cristea, si unul dintre actionarii de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Roza.
Ancheta se refera la cumpararea de catre Loteria Romana a 38 de spatii comerciale ale ANA Electronic, cercetarile procurorilor vizand, pe de o parte, supraevaluarea acestor spatii care au fost cumparate de Loteria Romana cu 6 milioane de euro, iar pe de alta parte neplata impozitelor si taxelor catre bugetul de stat, aferente acestei tranzactii.
Surse din cadrul Sectiei a II-a a PNA ne declarasera, inca din luna mai a anului trecut, ca se fac verificari cu privire la anumite tranzactii efectuate de Loteria Romana.
In aprilie, procurorii anticoruptie au admis deblocarea unor conturi ale lui George Copos, fost presedinte al Consiliului de Administratie al firmei Ana Electronic, anchetatorii mentinand sechestrul pe o suma echivalenta cu presupusul prejudiciu produs statului de omul de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.