Astazi si maine, strada Arthur Verona (de langa Cinematograful bucurestean Patria) va fi inchisa pentru aprovizionare intre orele 16.00 si 23.00. Aprovizionare cu arta: Ordinul Arhitectilor din Romania si Libraria Carturesti (care-si au amandoua sed
Astazi si maine, strada Arthur Verona (de langa Cinematograful bucurestean Patria) va fi inchisa pentru aprovizionare intre orele 16.00 si 23.00. Aprovizionare cu arta: Ordinul Arhitectilor din Romania si Libraria Carturesti (care-si au amandoua sediul pe aceasta strada) organizeaza in aceste doua zile un proiect de "valorificare urbanistica" (altfel spus, de reintegrare a spatiului urban cotidian in imaginarul locuitorilor lui), intitulat "Art Delivery" ("Strada ta e strada mea!"), prin care intreaga zona devine taramul liber al artistilor si al altor oameni cu idei culturale.
"Am vrut sa vedem cat e de greu sa luam inapoi o strada. Sa o inchidem pentru masini si sa o deschidem pentru oameni. Sa o locuim iar", spun, in textul lor manifest, organizatorii.
Iar strada va fi locuita chiar si in retea: azi si maine, Arthur Verona va fi contectata la Internet prin sistem "wireless", astfel incat oricine va putea naviga in retea direct de pe trotuar. Cei care vor veni la "Art Delivery" au, de asemenea, acces liber in cladirile istorice din zona (cum sunt Scoala Centrala si Casa "Ion Mincu" - sediu al Ordinului Arhitectilor).
Unul dintre evenimentele artistice ale proiectului e un grafitti de dimensiuni gigantice (25 pe 5 metri), desenat pe peretele exterior al unei cladiri de pe Arthur Verona colt cu Dionisie Lupu. Vor fi proiectate filme, Adrian Majuru va sta de vorba despre "Bucurestiul subteran", vor avea loc ateliere pentru copii, dar si concerte, vor fi distribuite reviste de arhitectura.
Evenimente vor fi nu numai in aer liber, pe strada, ci si in atipice spatii expozitionale. Astazi, la ora 18.00, va avea loc - in spatiul experimental de la subsolul Librariei Carturesti - vernisajul versiunii bucurestene a unei serii de expozitii legate de ideea de utopie sociala. "How To Do Things? - In The Middle of (No)where..." reuneste lucrari ale artistilor Kristina Inciuraite (Lituania), Katya Sander (Danemarca), Jiri Skala (Cehia), Moira Zoitl (Austria), Societe Realiste (Ungaria/ Franta); curatori sunt Dorothee Bienert, Irina Cios si Antje Weitzel. Expozitia, deschisa pana pe 6 iunie, este realizata de Centrul International pentru Arta Contemporana (CIAC), Bucuresti si uqbar, Berlin.
In proiectul "Art Delivery" sunt implicati, printre altii, Centrul de Planificare Urbana si Metropolitana, ArCuB, primariile de sector din zona, Biserica Anglicana si Biserica "Pitar Mos", voluntari, sponsori si parteneri media dintre cei mai diversi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.