Rezultatele probelor ADN in cazul mortii omului de afaceri Florian Anghelescu nu afecteaza principala ipoteza a procurorilor, cea a sinuciderii. Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au
Rezultatele probelor ADN in cazul mortii omului de afaceri Florian Anghelescu nu afecteaza principala ipoteza a procurorilor, cea a sinuciderii. Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au primit rezultatele probelor ADN analizate la Institutul Criminalistic din cadrul Inspectoratului General al Potitiei Romane (IGPR), concluziile expertilor neschimband cu nimic principala ipoteza, conform careia Florian Anghelescu s-a sinucis. Expertii criminalisti au analizat cativa centimetri din cele doua bucati din cordelina cu care s-a spanzurat Anghelescu. Astfel, conform lui Marius Iacob, pe cei zece centimetri analizati au fost gasite "trei zone posibil purtatoare de urme ale unei persoane neidentificate care ar fi atins sfoara respectiva" si care nu reprezinta urme ale profilului genetic al lui Anghelescu. Anchetatorii nu pot stabili insa vechimea acelor urme, ADN-ul putand fi pastrat chiar si un an de zile, in anumite conditii. "Este posibil ca aceste urme sa apartina vanzatorului, magazinerului, etc. Ar fi ideal sa identificam acea persoana. Varianta sinuciderii ramane insa cea mai importanta. Rezultatele ADN nu schimba cu nimic aceasta ipoteza, care ramane principala", a aratat prim procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti. Marius Iacob a explicat ca analiza intregii cordeline ar fi putut duce, probabil, la identificarea si a altor profile genetice. Totusi intrucat acest lucru ar fi costat cateva mii de euro, expertii au analizat doar o bucata din sfoara cu care s-a spanzurat Anghelescu.
Marius Iacob a mai adaugat ca pe cravata lui Anghelescu a fost identificat doar profilul genetic al omului de afaceri, desi ar fi trebuit sa fie gasite urme si ale sotiei sale, care i-a dezlegat-o. Aceasta situatie a fost posibila pentru ca expertii au analizat numai portiunea de cravata atinsa doar de Anghelescu.
Experiment judiciar
Altfel, saptamana viitoare, anchetatorii vor efectua un experiment judiciar la vila omului de afaceri, pentru a stabili conditiile in care a avut loc decesul acestuia. La experiment va fi folosit, conform Mediafax, un manechin care va trebui adus la greutatea si inaltimea lui Anghelescu si, posibil, cordelina gasita pe teava de care a fost gasit spanzurat omul de afaceri.
Dupa cum se stie, omul de afaceri Florian Anghelescu, care era cercetat penal pentru infractiuni economice, a fost gasit mort, in data de 16 martie, in subsolul vilei sale. Potrivit raportului medico-legal, moartea a fost violenta si "s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute consecutiva unei asfixii mecanice prin comprimarea regiunii cervicale in cadrul unei spanzurari". Totodata, concluziile medicilor legisti arata ca leziunile traumatice de la nivelul regiunii cervicale s-au putut produce prin comprimarea formatiunilor anatomice ale gatului cu un lat semidur, cu grosime de circa 0.80 cm - posibil cordelina corp delict, in cadrul unei spanzurari tipice incomplete. De asemenea, in raport se mai arata ca leziunea traumatica din regiunea temporala dreapta s-ar fi putut produce prin lovirea de un corp dur, fapt care s-ar fi putut intampla atunci cand persoanele prezente in casa i-au taiat latul si corpul a cazut pe pardoseala. Expertii Institutului de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti sustin ca nu a fost identificata nici o substanta de genul medicament, drog sau alt produs strain organismului, iar sangele prelevat de la cadavru nu continea alcool.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.