O oribila crima s-a petrecut, marti noaptea, intr-o manastire din Bacau, un preot fiind incendiat si ucis cu sange rece. Preotul calugar de la manastirea cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului din comuna Helegiu, judetul Bacau, a fost gasit mort in
O oribila crima s-a petrecut, marti noaptea, intr-o manastire din Bacau, un preot fiind incendiat si ucis cu sange rece. Preotul calugar de la manastirea cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului din comuna Helegiu, judetul Bacau, a fost gasit mort in chilia sa, incendiat, cu gatul taiat si cu picioarele legate cu o curea. Preotul calugar Pahonie a fost descoperit mort, miercuri seara, de catre o femeie care ingrijea de manastire. "Era cu gatul taiat, cu picioarele legate cu o curea si ardea. Din chilie iesea fum. Femeia a stins focul si a fugit in sat sa anunte", a declarat Ion Parjol, nepotul victimei. Ultima oara, preotul a fost vazut de un localnic marti seara, cand batea toaca.
Cruzime
Potrivit anchetatorilor, preotul a fost ucis de catre Nicolae R., de 27 de ani, fiul femeii care avea grija de manastire si care a descoperit cadavrul. Criminalul a mers la manastire marti seara, deoarece era suparat pe calugar, crezand ca acesta o tine cu forta pe mama lui la manastiret. In urma unor discutii mai aprinse, Nicolae R. a scos doua lumanari dintr-un pachet pe care calugarul il avea in chilie. L-a legat pe preot cu o curea, a dat foc lumanarilor cu un chibrit pe care-l gasise tot in chilie si l-a incendiat. In timp ce preotul se afla inca in viata, i-a taiat gatul cu o secure. Inainte de a pleca din manastire, criminalul i-a luat calugarului braul sfintit. "Motivul a fost razbunarea, pentru ca autorul crimei credea ca preotul o tine fortat pe mama lui acolo si el dorea ca femeia sa vina acasa, sa-i dea pensia, sa-i dea banii, sa-i spele, sa-i faca mancare si sa-l ingrijeasca. A fost prins in gara Onesti, in timp ce incerca sa plece cu primul tren", a declarat Mihai Craciun, procuror la Parchetul Tribunalului Bacau, citat de Mediafax. Asupra acestuia politistii au gasit braul calugarului. Nicolae R. a fost retinut in baza unei ordonante pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat astazi instantei cu propunerea de arestare, sub acuzatia de omor deosebit de grav. Inainte de a se calugari, preotul a fost contabil. El se retrasese si incepuse constructia manastirii in urma cu 14 ani, adunand materiale si bani de la credinciosi pentru ridicarea lacasului.(B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.