Norii negri par sa se adune din nou deasupra ringului romanesc, dupa ce antrenorul coordonator al lotului national, legendarul Francisc Vastag, si-a prezentat in scris demisia din functie la finele saptamanii trecute si nu s-a prezentat, ieri, la Bir
Norii negri par sa se adune din nou deasupra ringului romanesc, dupa ce antrenorul coordonator al lotului national, legendarul Francisc Vastag, si-a prezentat in scris demisia din functie la finele saptamanii trecute si nu s-a prezentat, ieri, la Biroul Federal convocat de urgenta de presedintele FRB, Rudel Obreja. Dupa ce a discutat la telefon mai bine de o ora cu fostul mare campion, ieri dimineata, Rudel Obreja a sustinut ca printre motivele demisiei lui Vastag s-ar afla si numeroasele acte de indisciplina ale sportivilor. "Vastag a negat categoric ca se va reintoarce ca antrenor coordonator al lotului, specificand ca ramane alaturi de boxul romanesc si ca va incerca sa se ocupe de profesionism pe viitor. Exista o multitudine de factori care au dus la aceasta decizie, pe care o sprijin, chiar daca nu pot fi de acord cu starea de fapt in care ne gasim, dar presiunile la care el a fost supus pe parcursul anilor au fost foarte mari, iar cadrul de lucru in care el a activat nu a fost cel mai bun, iar aici am si eu partea mea de vina", a spus Obreja, dezvaluind faptul ca Vastag a exclus din lot, chiar inainte de Paste, cinci tricolori pe motiv de indisciplina. "Au fost acte de indisciplina la lot, iar Vastag a pus pe liber chiar in Saptamana Mare nu mai putin de cinci componenti ai lotului din cei 14. Aceasta a fost doar bomboana de pe coliva, pentru ca au mai existat astfel de acte care au fost trecute cu vederea, trecute sub tacere. N-are importanta cine erau cei cinci, dar in fruntea lor este chiar medaliatul olimpic Ionut Gheorghe, care a fost pedepsit, apoi iertat, dar nu uitat", a mai precizat Obreja, dupa care a subliniat ca nu exista nici o ruptura intre el si Vastag si ca, "vom ramane prieteni, cum am fost intotdeauna."
Situatia tensionata s-a resimtit si in timpul sedintei de ieri, chiar inainte de a se lua o decizie referitoare la succesorul lui Vastag. Suparat, unul dintre federali, Bogdan Stoicescu, care patroneaza trei cluburi de box, l-a acuzat dur pe seful FRB, spunand ca este un dictator. "Eu stau in box pentru Vastag, nu pentru Obreja. Esti un dictator, ai luat arbitrii de la amatori la profesionisti. Dintre tine si Vastag, ar trebui ca dumneata sa pleci si Vastag sa devina presedintele FRB. Eu cred ca motivele demisiei lui Vastag sunt altele", i s-a adresat Stoicescu lui Obreja. In replica, presedintele FRB a spus ca Vastag nu a plecat din cauza unui conflict cu el si a adaugat ca daca si alti federali cred despre el ca este un dictator, va solicita convocarea unei Adunari Generale Extraordinare. Dialogul a fost intrerupt de cei prezenti, care le-au atras atentia ca scopul sedintei este sa rezolve problema colectivului tehnic. Revenind la subiect, Obreja l-a nominalizat pe fostul secund al lui Vastag, Valentin Vranceanu, pentru functia de coordonator al lotului, propunere votata in unanimitate de cei 11 federali prezenti la sedinta, absentii fiind Francisc Vastag, Adrian Fetecau, care nu a dorit sa fie prezent, si Leonard Doroftei, absent deoarece este bolnav. Astfel, Valentin Vranceanu preia conducerea lotului pana dupa Europenele de la Plovdiv, care vor avea loc in perioada 13-24 iulie, si are ca obiectiv cucerirea a una-doua medalii.
Prezent la sedinta, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a anuntat ca forul olimpic nu va mai finanta nici un pugilist care nu va fi de acord sa semneze un contract individual cu FRB, prin care sa se oblige ca nu va trece la profesionism inainte de JO 2008. "COSR cere ca toti sportivii care vor fi in lotul olimpic sa aiba un contract ferm cu federatia, prin care sa se angajeze ca nu trec la profesionism pana la JO 2008, pentru a nu risca sa investim in niste sportivi care se repliaza pe ultima suta de metri, lasand federatia descoperita. In momentul in care un sportiv se retrage din acest traseu care are finalitate la Beijing, banii vor fi ceruti inapoi si vor fi distribuiti tot federatiei, pentru juniori", a spus Dobrescu, care a pledat ca Vastag sa fie convins sa revina la conducerea lotului national. "Suntem trecuti de jumatatea ciclului olimpic si se pune in discutie componenta staff-ului tehnic si a lotului olimpic. Cred ca decizia lui Vastag nu este oportuna in acest moment. Este foarte important ca Vastag sa ramana la lot pana dupa JO de la Beijing. Am pledat pentru o renuntare la orgolii si sa ne gandim la interesul general", a punctat oficialul COSR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.