Fostul capitan SRI, Constantin Bucur, ex-deputat PRM de Gorj in legislatura 2000 - 2004 a fost izgonit si defaimat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, dupa ce acesta din urma s-a folosit ani in sir de ofiter pentru a-si regla conturile cu vechiul s
Fostul capitan SRI, Constantin Bucur, ex-deputat PRM de Gorj in legislatura 2000 - 2004 a fost izgonit si defaimat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, dupa ce acesta din urma s-a folosit ani in sir de ofiter pentru a-si regla conturile cu vechiul sau dusman, Virgil Magureanu. Ofiterul traieste in prezent o adevarata drama, fiind bolnav de inima, lasat fara mijloace de subzistenta, si reusind cu greu sa-si intretina familia, dupa ce si-a sacrificat in 1996 cariera militara, pentru a pune in mana lui Vadim un imens capital politic pentru acesta: proba ca SRI desfasura activitati de politie politica, prin interceptarea ilegala a unor politicieni si ziaristi. Amintim ca in aprilie 1996, ofiterul SRI Constantin Bucur, printr-un act de mare curaj, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa a lui Vadim zece casete audio efectuate de Unitatea Speciala T din SRI, continand inregistrari ale unor convorbiri purtate de Vadim Tudor, Gheorghe Funar, Nicolae Dide, Cornel Ivanciuc, Liviu Mihaiu, Doinea Cornea si altii, inclusiv ale femeii de serviciu de la saptamanalul "Academia Catavencu". De asemenea, Bucur a dezvaluit la timpul respectiv si faptul ca telefoanele ZIUA erau permanent ascultate fara mandat. Ani la rand, presedintele PRM a trambitat cazul Bucur, cerand destituirea si judecarea ex-directorului SRI, Virgil Magureanu. Protectia politica promisa si oferita de Vadim capitanului Bucur s-a dovedit a fi scurta.
Dupa condamnarea definitiva a lui Bucur, la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru "sustragere si divulgare de secrete", de catre o mana de magistrati compromisi, in frunte cu gen. Constantin Lucescu (avocatul care i-a infundat pe sotii Ceausescu) - cu scopul ca nici un alt ofiter sa nu mai cuteze pe viitor sa divulge practici abuzive - presedintele PRM a ajuns la concluzia ca Bucur nu-i mai este de nici un folos si a afirmat public: "Bucur nu exista". Aceasta in pofida declaratiilor sale anterioare de genul: "Bucur e un roman cinstit, niciodata n-am sa ma dezic de acest om". Faptul ca liderul PRM arunca cu noroi in persoane care i-au fost odata extrem de utile si apropiate nu surprinde pe nimeni. Mai grav e ca Vadim, dupa ce l-a declarat pe Bucur "betiv", l-a dat pe acesta in judecata pentru calomnie, cerand condamnarea lui. Procesul se judeca azi la Judecatoria Sectorului 6.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.