Tanarul acuzat, in urma cu aproxiamtiv doi ani, de uciderea cu sange rece a doua farmaciste brasovene ar putea fi achitat. Asta dupa ce Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie Judeteana Brasov a anuntat, potrivit Mediafax, magis
Tanarul acuzat, in urma cu aproxiamtiv doi ani, de uciderea cu sange rece a doua farmaciste brasovene ar putea fi achitat. Asta dupa ce Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie Judeteana Brasov a anuntat, potrivit Mediafax, magistratii Tribunalului Brasov ca au fost comparate fragmentele de urme capilare gasite in 6 decembrie 2004, in farmacia unde a fost comis dublul asasinat, cu impresiunile prelevate de la Alexandru Diaconescu, rezultatul fiind negativ. Astfel, rezultatul criminalistic va fi invocat de aparatorii lui Diaconescu in proces, care pot solicita achitarea acestuia.
Cert este ca, date fiind concluziile criminalistilor brasoveni, principalele probe ale acuzarii sunt practic demontate. In lipsa probelor directe sau a unui martor care sa il fi vazut pe suspect la locul crimei, este foarte probabil ca Diaconescu, care pe parcursul procesului a sustinut in permanenta ca este nevinovat, sa fie achitat.
Nu exista probe directe
Procurorii Parchetului Tribunalului Brasov l-au trimis in judecata, in urma cu un an, pe Alexandru Diaconescu, acuzat ca le-ar fi impuscat pe cele doua farmaciste si ar fi furat din farmacie peste 36 de milioane de lei vechi. Anchetatorii au sustinut ca acesta ar fi intrat, in seara de 6 decembrie 2004, in incinta farmaciei Thea din Brasov, in timpul programului, si "le-a ucis pe asistentele Cistian Manuela si Susan Daga, impuscandu-le in cap cu o arma de foc letala, sustragand apoi din incasarile zilei 36.353.403 de lei". Amprentele lui Diaconescu au fost gasite pe placuta cu orarul unitatii si pe manerul usii. Mai mult, un martor caruia ii este pastrat anonimatul a confirmat ca Diaconescu i-ar fi povestit, in timp ce erau amandoi retinuti in aceeasi celula din arestul Politiei Brasov, ca el le-a impuscat pe farmaciste. De altfel, acesta este singurul martor care il indica pe Diaconescu ca fiind criminalul. Avocatii suspectului sustin insa ca martorul ar fi incercat ulterior sa-i contacteze si sa le solicite anumite favoruri, in schimbul retractarii depozitiei. (M.V.R.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.