Comisia de disciplina a FRF a avut ieri pe ordinea de zi judecarea incidentelor de la partida Steaua - Rapid, de duminica, atunci cand ambele galerii, dar in special cea a oaspetilor, au incalcat interdictiile de intrare in stadion cu petarde si tort
Comisia de disciplina a FRF a avut ieri pe ordinea de zi judecarea incidentelor de la partida Steaua - Rapid, de duminica, atunci cand ambele galerii, dar in special cea a oaspetilor, au incalcat interdictiile de intrare in stadion cu petarde si torte. Comisia nu a putut lua in discutie cazul, fiindca reprezentantul Rapidului, Constantin Zotta, a venit la Liga cu mainile in buzunare. "Noi am cerut amanarea pentru ca nu stiam exact de ce ne-au chemat. Am primit doar un fax in care se spune ca trebuie discutate incidentele de la Steaua - Rapid, iar eu abia acum am aflat ca era vorba de doua petarde", a declarat Zotta la iesirea de la comisie. Oficialul rapidist a spus ca va reveni la comisie pe 10 mai, insa ulterior a fost contrazis de Doru Viorel Ursu, seful acesteia, care a anuntat ca judecarea va avea loc pe 11 mai, fiindca majoritatea membrilor sunt observatori la Divizia B, iar pe 10 este etapa. Prin aceasta stratagema, giulestenii au reusit sa evite pe moment trimiterea echipei la 60 de kilometri distanta de Bucuresti sau sa joace cu portile inchise la meciul cu Farul, programat duminica, in etapa a 26-a. Practic, in afara acestui meci, giulestenii mai au de disputat pe teren propriu in acest campionat doar un singur meci, cel cu Sportul Studentesc, in etapa a 29-a, pe 3 iunie, pana atunci existand posibilitatea ca o eventuala sanctiune sa poata fi anulata de catre Comisia de Apel. De cealalta parte, Steaua nu trage nici un folos de pe urma amanarii judecatii, fiindca in acest weekend joaca la Bistrita, iar urmatorul meci pe teren propriu este pe 13 mai, cu CFR Cluj. De altfel, Comisia de disciplina are o misiune extrem de delicata in judecarea incidentelor de duminica, fiindca regulamentar ar trebui sa sanctioneze drastic atat pe Steaua, cat si pe Rapid, ambele recidiviste, pentru fapte destul de grave. Fanii Rapidului au aruncat o torta in mijlocul stelistilor de la tribuna I, chiar langa masa presei, dar si o petarda pe teren, iar suporterii gazdelor de la derby au scandat in nenumarate randuri sloganuri rasiste. Cum cele doua echipe se lupta la baioneta pentru titlu, orice sanctiune disproportionata ar starni scandal din partea nedreptatita. In plus, cel mai disputat campionat din ultimii ani si-ar pierde mult din savoare in cazul in care terenurile celor doua rivale ar fi suspendate sau portile stadioanelor inchise. Nu in ultimul rand, ramane de vazut daca FRF nu va lua masuri si impotriva jucatorilor Rapidului, care au scandat vulgar in autocar impotriva stelistilor si a patronului lor. Dumitru Dragomir, seful LPF, a cerut sanctiuni dure impotriva fotbalistilor, precizand ca "acestia trebuie sa fie un exemplu pentru suporteri, si nu sa se comporte exact ca ei". Pe de alta parte, Alexadru Boc, vicepresedintele Comisiei de disciplina si observatorul de la derby, a anuntat ca el si colegii sai nu se pot autosesiza si ca stelistii trebuie sa depuna un memoriu, ceea ce pana ieri nu se intamplase. (B.G.)
Giulestenii pe locul 10
Rapid ocupa locul 10, cu 243 de puncte, in clasamentul pe luna aprilie al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului, urcand patru pozitii si aflandu-se la egalitate cu finalista Ligii Campionilor, echipa engleza Arsenal Londra. Aceasta clasare este cea mai buna a unei echipe din Romania de cand se da publicitatii clasamentul IFFHS. Steaua a acumulat 207 de puncte si a urcat de pe locul 41 pe locul 25, aflandu-se la egalitate cu PSV Eindhoven, iar Dinamo se afla pe locul 141, cu 103 puncte, coborand de pe pozitia 116. Pe prima pozitie a clasamentului se afla FC Liverpool, detinatoarea Ligii Campionilor, la egalitate de puncte cu Inter Milano, iar pozitia a treia a fost ocupata de FC Barcelona, care a primit titlul de echipa lunii. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.