Henrik, printul consort al Danemarcei, a socat iubitorii de animale declarand ca friptura de caine este unul din felurile lui preferate de mancare, informeaza editia electronica a ziarului Telegraph. Henrik, printul de origine franceza in varsta de 7
Henrik, printul consort al Danemarcei, a socat iubitorii de animale declarand ca friptura de caine este unul din felurile lui preferate de mancare, informeaza editia electronica a ziarului Telegraph. Henrik, printul de origine franceza in varsta de 72 de ani, a declarat ca a descoperit aceasta placere culinara in perioada in care a studiat in Vietnam. Declaratia a socat intreaga natiune mai ales ca printul este membru onorific al Clubului danez al posesorilor de soricari. Henrik are cativa soricari si, in ciuda faptului ca a publicat o carte de retete intitulata "Ikke Altid Gaselever" (Nu intotdeauna ficat de gasca), printul a laudat mereu aceasta rasa.
Printul i-a indemnat pe danezi sa manance carne de caine. "Cainii pe care ii mananc sunt hraniti si crescuti in acest scop, exact ca puii de gaina", a declarat acesta. "Are gust de iepure, vanat uscat sau pastrama de vaca", a adaugat Henrik. Printul recomanda mai ales carnea sotata sau preparata la gratar si servita in feliute fine. Anul trecut, Henrik a publicat o carte de poezii in care isi ridica in slavi cainii. Intr-un poem dedicat soricarului sau Evita, compara labele cainelui cu niste "aripi". Henrik a mai provocat un scandal public cand a sugerat ca parintii ar trebui sa-si creasca fiii, folosindu-se de abilitatile unor caini. Printul Henrik s-a nascut in Franta. Acesta a invatat daneza, si-a schimbat numele, religia si nationalitatea pentru a se casatori cu regina Margrethe a II-a a Danemarcei in 1967. Henrik s-a plans mereu ca danezii nu l-au acceptat niciodata pe deplin. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.