Primaria Iasi data in judecata din cauza ca s'a stricat conducta de apa
In general cand cetatenii sunt in culpa fata de institutiile statului, el, statul, gaseste diferite masuri de pedepsire al celui vinovat, fie prin amenzi, inchisoare
Primaria Iasi data in judecata din cauza ca s'a stricat conducta de apa
In general cand cetatenii sunt in culpa fata de institutiile statului, el, statul, gaseste diferite masuri de pedepsire al celui vinovat, fie prin amenzi, inchisoare etc.
Iata ca se poate si invers. Cetateanul nemultumit de serviciile pe care le ofera cei in drept este cel care da in judecata, mai ales daca s'a ales cu o paguba zdravana. In continuare va vom relata despre ce este vorba in concret. In fata Judecatoriei Ocol Urban, s'a judecat un interesant proces de daune intentat primariei Municipiului Iasi. Din cauza proastei constructii a conductei de apa s'a spart tubul, inundand imobilul proprietatea sotilor Ghitia Herscovici din str. Eternitate 12.
Cand s'a spart conducta, apa iesind cu presiune a cauzat pagube imobilului distrugand si mobila ce se afla in locuinta sotilor Herscovici. La proces a fost audiat si un expert care a declarat ca conducta de apa era construita din material prost, asa ca apa avand presiune mare, tuburile nu au putut rezista astfel ca conducta s'a spart in subsolul sotilor Herscovici. In urma pledoariei d-lui avocat B. Weisman, primaria Iasi a fost condamnata la plata sumei de 33 mii de lei despagubiri catre sotii Herscovici.
Dragii nostri cititori, va rugam sa le urmati exemplul, in cazul in care aveti probleme de acest fel!
ZIUA, 4 mai 1938

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.