La Muzeul Taranului Roman din Bucuresti se deschide astazi, la orele 18.00, expozitia "Dezorient Expres" a sculptorului Mircea Roman. Stabilit la Londra, artistul roman modeleaza lemnul si apoi isi picteaza lucrarile, obtinand astfel efecte de mare i
La Muzeul Taranului Roman din Bucuresti se deschide astazi, la orele 18.00, expozitia "Dezorient Expres" a sculptorului Mircea Roman. Stabilit la Londra, artistul roman modeleaza lemnul si apoi isi picteaza lucrarile, obtinand astfel efecte de mare intensitate emotionala, dramatica, tragica.
Reputatul curator scotian Richard Demarco descrie expozitia de la Bucuresti ca pe o "instalatie sculpturala (...) plasata intr-un loc ideal (...), intr-un tunel construit in acest scop, cu lungimea de optsprezece metri, latimea de trei metri si inaltimea de cinci metri...". Despre sculptura lui Mircea Roman, criticul de arta britanic John McEwen nota: "Simplitatea, demnitatea si un sentiment al atemporalitatii raman semnele distinctive ale artei sale, asociate cu o constientizare moderna, armonizata psihologic, a comediei si tragediei conditiei umane. Este un privilegiu pentru Marea Britanie ca un artist de talia lui Mircea Roman sa traiasca si sa lucreze la Londra, dar aceasta este doar o intimplare. Asa cum marturisesc cu putere lucrarile sale, arta nu cunoaste granite nationale sau temporale".
Expozitia, organizata in colaborare cu Institutul Cultural Roman, ramane deschisa pana pe 15 iunie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.