Premium Auto, importatorul general al marcii Jaguar, a lansat, joi, noua generatie a modelului cu cel mai mare succes de vanzari, XK, care poate fi cumparat in Romania la preturi incepand de la 71.090 euro fara taxe.
Noul XK se adreseaza unui
Premium Auto, importatorul general al marcii Jaguar, a lansat, joi, noua generatie a modelului cu cel mai mare succes de vanzari, XK, care poate fi cumparat in Romania la preturi incepand de la 71.090 euro fara taxe.
Noul XK se adreseaza unui grup restrans de potentiali clienti care isi doresc atat dotari de lux, cat si o masina cu trasaturi sport, potrivit reprezentantilor marcii.
Disponibil atat in versiunea Coupe, cat si Convertible, noul Jaguar XK inlocuieste modelul lansat in anul 1996 si scos din productie anul trecut.
Echipat cu un motor V8 de 4,2 litri si 300 de cai putere, noul XK atinge viteza de 100 de kilometri la ora in 5,9 secunde in versiunea Coupe si in 6 secunde in varianta decapotabila. Viteza maxima, limitata electronic, este de 250 de kilometri la ora. Transmisia este realizata cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu sase viteze, comenzile pentru schimbarea treptelor fiind amplasate pe volan.
XK dispune de suspensii active controlate electronic, sistem de control al stabilitatii dinamice, sistem inteligent de iluminare, control adaptiv de croaziera, precum si sistemul Jaguar Smart Key.
Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, anul trecut au fost vandute 32 de masini Jaguar in Romania.
Premium Auto, importatorul general al marcilor Land Rover si Jaguar, face parte din grupul Tiriac Auto, care coordoneaza activitatea a inca cinci importatori de autovehicule - Mazrom Motors, AutoRom, Romcar, M Car Trading si Hyundai Auto Romania. Grupul comercializeaza in exclusivitate peste 80 de modele ale marcilor Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover si Hyundai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.