Biroul Permanent al Senatului a pasat ieri Comisiei Juridice responsabilitatea rezolvarii "cazului" Norica Nicolai. Senatorii juristi vor intocmi un raport pe marginea situatiei create saptamana trecuta, cand "nepoata" lui Nicolai nu numai ca a stat
Biroul Permanent al Senatului a pasat ieri Comisiei Juridice responsabilitatea rezolvarii "cazului" Norica Nicolai. Senatorii juristi vor intocmi un raport pe marginea situatiei create saptamana trecuta, cand "nepoata" lui Nicolai nu numai ca a stat in plen o ora, dar a si votat in locul senatorului Cezar Stratila. Potrivit presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, Comisia Juridica va analiza si casetele televiziunilor care au surprins-o pe nepoata votand. La viitoarea sedinta de Birou Permanent, de la inceputul saptamanii viitoare, juristii vor prezenta conducerii Senatului concluziile asa-zisei anchete. De altfel, atat senatorii Puterii, cat si ai Opozitiei au sarit in apararea Noricai Nicolai, sustinand ca nu se impune o sanctiune serioasa, "in absenta elementelor de infractionalitate si intentionalitate", dupa cum a aratat, bombastic, chestorul liberal Paul Pacuraru. Singura voce acuzatoare a ramas cea a senatorului PRM Gheorghe Funar, care si-a mentinut pozitia si a cerut sanctionarea lui Nicolai printr-un avertisment scris, a carui urmare sa fie ca aceasta sa nu mai poata reprezenta Senatul, timp de trei luni, in plan intern si international. In loc de sanctiuni, conducerea Senatului a discutat in sedinta de ieri despre masurile care se impun pentru ca persoanele straine sa nu mai intre in plen. Chiar la sedinta de ieri, accesul in sala de plen era supravegheat de o serie de functionari publici.
"O prietena mult prea intima a lui Melescanu"
Liderul peremistilor, Corneliu Vadim Tudor, a prezentat presei o ipoteza "picanta". El a spus ca "nepoata" senatoarei Nicolai este, de fapt, o prietena "mult prea intima" a lui Teodor Melescanu. "Acea domnisoara nu este nepoata ei, ci o prietena intima, chiar mult prea intima a lui Teodor Melescanu. Asa ca, daca trebuie sanctionat cineva, acela este Melescanu, nu Norica Nicolai", a comentat Vadim, in legatura cu "micul caz dambovitean Monica Lewinsky". "Nu este singura prostie pe care o spune Vadim Tudor", a replicat, enervat, Melescanu. "Daca o iubesti, draga Teo, ia-o acasa si ia-o si de nevasta!", i-a sugerat pe ton de gluma Vadim lui Melescanu, in timpul sedintei Biroului Permanent.
Conducerea PNL este indulgenta
Premierul Tariceanu a solicitat ieri ca senatorul Norica Nicolai sa faca o declaratie publica "lipsita de orice echivoc", in care sa-si manifeste regretul. Tariceanu spune ca la Senat nu exista nici un fel de evidenta care sa arate ca Norica Nicolai ar fi votat in acea zi si, ca urmare, nu se pune problema unei sanctiuni. In urma apelului conducerii PNL, Norica Nicolai si-a marturisit ieri, public, regretul. "Doresc sa precizez ca imi asum vina si regret faptul ca am acceptat prezenta unei persoane straine in plenul Senatului. Totodata, cer scuze colegilor senatori pentru faptul ca gestul meu a adus atingere imaginii Parlamentului", se arata intr-un comunicat semnat de liberala si citit de liberalii Puiu Hasotti si Radu Campeanu, la Biroul Permanent, respectiv in plen. Nicolai spune ca starea sa de sanatate s-a deteriorat in urma situatiei de saptamana trecuta, diagnosticul fiind "cardiopatie ischemica si angor (ce poate fi confirmat prin certificat medical)". (V.D./R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.