La o luna de la transformarea clubului in societate pe actiuni, Rapid risca sa se "dinamovizeze", adica sa inceapa luptele intre actionari. Dupa ce conducatorii din Stefan cel Mare au reusit, in numai cateva luni, sa distruga un sezon intreg, rapidis
La o luna de la transformarea clubului in societate pe actiuni, Rapid risca sa se "dinamovizeze", adica sa inceapa luptele intre actionari. Dupa ce conducatorii din Stefan cel Mare au reusit, in numai cateva luni, sa distruga un sezon intreg, rapidistii nu vor sa se lase nici ei mai prejos. Astfel, Jean Valvis (foto dreapta), unul dintre noii actionari ai gruparii din Giulesti, se afla in relatii glaciale cu George Copos, fost patron, in prezent detinatorul pachetului majoritar. Motivul este, evident, legat de ban. Omul de afaceri helveto-grec a confirmat ca prietenia dintre el si Copos este de domeniul trecutului. "Sunt probleme, pentru ca a spune ca nu sunt inseamna a face o idealizare, vedem ca sunt probleme. Cu domnul Copos sunt suparat in continuare, dar stiu sa gasesc si solutiile in continuare", s-a multumit sa afirme ieri Valvis pentru Realitatea TV. Surse din cadrul clubului sustin ca nemultumirea actionarului, care nu a mai asistat la meciurile echipei in ultima perioada, revenind in tribuna oficiala abia la derby-ul de duminica, impotriva Stelei, ar fi legata de contributia fiecarui actionar la bugetul pentru anul viitor. La transformarea Rapidului in SA, anuntata la sfarsitul lunii martie, Valvis anunta ca el si ceilalti nou-veniti au varsat in contul clubului sume conform cu procentul detinut, iar totalul a fost de aproximativ 5,7 milioane de euro. In aceste conditii, Copos ar fi considerat ca acesti bani sunt mai mult decat suficienti pentru campionatul viitor, in conditiile in care Rapid va mai incasa inca doua milioane de euro din publicitate si din drepturile tv, prin urmare, cum ii sta in obicei, ar fi uitat ca trebuie sa mai cotizeze si el.
Negocieri stil Copos
In plus, ceilalti actionari ar fi nemultumiti de modul in care vicepremierul taraganeaza semnarea unor noi contracte cu antrenorul Razvan Lucescu si unii jucatori. Valvis ar dori sa se aseze la masa negocierilor cat mai curand cu actualul antrenor al Rapidului, caruia ii expira contractul de 70.000 de euro la finalul acestui sezon si care este dorit tot mai insistent de Dinamo. In schimb, Copos se leaga de o clauza din actuala intelegere a lui Lucescu jr. care i-ar permite sa ii prelungeasca acestuia automat contractul pentru inca un an, cu acelasi salariu, care este unul dintre cele mai mici din Divizia A si care, conform performantelor lui Razvan din acest sezon, ar trebui imbunatatit substantial. Valvis este deranjat si de felul in care este tratat Daniel Niculae, atacant care are in contract o clauza potrivit careia orice club care achita 3,3 milioane de euro si are acceptul jucatorului il poate transfera imediat.
Noii actionari si-au manifestat inca din martie intentia de a negocia cu Niculae, unul dintre cei mai valorosi si mai iubiti jucatori din Giulesti, scoaterea acelei clauze in schimbul unei mariri semnificative a salariului. Aceleasi surse din interiorul Rapidului sustin insa ca nici Valvis nu este usa de biserica, el nefiind vazut cu ochi buni de catre fotbalisti, carora le-a promis dupa meciul de la Berlin, cu Hertha, o suplimentare a primei de calificare, din buzunarul propriu, de 50.000 de euro, bani pe care rapidistii nu i-au vazut nici pana in ziua de astazi. Omul de afaceri a fost intepat o data si de antrenorul Lucescu, cel care a afirmat ca "unii actionari apar tot timpul la televizor, dar uita sa mai plateasca ce au promis", trimiterea fiind clara spre Valvis, caruia ii place la nebunie sa dea declaratii in fata camerelor de luat vederi. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.