Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, a declarat, ieri, ca taxa unica de impozitare nu este potrivita Romaniei si nici nu este conforma politicii fiscale europene. Rasmussen a apreciat ca sistemul taxei unice este in c
Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, a declarat, ieri, ca taxa unica de impozitare nu este potrivita Romaniei si nici nu este conforma politicii fiscale europene. Rasmussen a apreciat ca sistemul taxei unice este in contradictie atat cu politica fiscala europeana, cat si cu conceptia social-democrata despre o noua Europa sociala. Liderul socialistilor europeni a afirmat ca bogatia nu poate fi creata "din aer", ci trebuie finantata de stat, care ar trebui sa utilizeze veniturile rezultate din cresterea economica pentru a investi in oportunitati, locuri de munca si educatie. "De aceea, noi (PES-n.r.) spunem nu taxei unice si spunem da unei taxe juste si transparente. Taxa unica este drumul catre subminarea bunastarii statului", a adaugat Rasmussen. El a apreciat ca guvernul de la Bucuresti isi asuma un "mare risc" daca va continua politica fiscala a cotei unice de impozitare, atat in ceea ce priveste consecintele asupra bunastarii populatiei, cat si in ceea ce priveste contradictiile cu sistemul de impozitare european, care trebuie sa fie unitar.
Pe de alta parte, Rasmussen a afirmat ca sistemul taxei unice de impozitare nu se potriveste unei tari post-comuniste, acesta provocand o distributie inegala a beneficiilor si producand "efecte adverse" in ceea ce priveste protectia sociala, prin cauzarea unor derapaje sociale pe termen lung. "Taxa unica de impozitare nu poate sprijini competitivitatea sociala si nici capacitatea de a oferi noi locuri de munca", a mai spus el. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.