Dupa ce a acces in semifinalele Diviziei A de baschet masculin, conducerea echipei CSU Sibiu a solicitat forului national de specialitate sa programeze arbitri straini la meciurile din fazele finale, numai ca, restul competitoarelor si-au exprimat de
Dupa ce a acces in semifinalele Diviziei A de baschet masculin, conducerea echipei CSU Sibiu a solicitat forului national de specialitate sa programeze arbitri straini la meciurile din fazele finale, numai ca, restul competitoarelor si-au exprimat dezacordul fata de aceasta propunere. Ieri, presedintele FRB, Carmen Tocala, a declarat ca o decizie finala in acest sens se va lua abia vineri, dar a atentionat ca aducerea unor arbitri straini la semifinale costa 15.000 de euro, suma pe care FRB nu si-o poate permite. La randul sau, presedintele Asesoft Ploiesti, Alex Iacobescu, a refuzat ferm propunerea CSU Sibiu, la fel si antrenorul dinamovist, Dan Berceanu. "Ne-am exprimat dezacordul fata de aducerea arbitrilor straini. Motivele sunt mai multe: cheltuielile mari, imposibilitatea de a fi trasi la raspundere daca arbitreaza prost, dar si faptul ca, personal, consider ca arbitrii romani sunt peste unii straini, doar ca trebuie sa fluiere asa cum o fac atunci cand sunt delegati in strainatate", a spus Iacobescu. "Noi suntem un club bugetar. Nu cred ca avem cadru legal sa-i platim si nici banii necesari, dar consider ca aducerea arbitrilor straini nu este o solutie. FRB poate gasi si alte parghii, pentru ca arbitrii si cluburile sa fie corecti", a declarat si Berceanu. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.