"Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la 1 ianuarie 2007 este corecta si utila, in interesul UE", a declarat Heinz Fischer, presedintele Consiliului de Ministri al UE, aflat in vizita oficiala in Romania. Oficialul european i-a declarat presedintelui
"Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la 1 ianuarie 2007 este corecta si utila, in interesul UE", a declarat Heinz Fischer, presedintele Consiliului de Ministri al UE, aflat in vizita oficiala in Romania. Oficialul european i-a declarat presedintelui Traian Basescu ca Austria apreciaza eforturile si progresele pe care Romania le-a facut in conformitate cu criteriile impuse de Uniune. De asemenea, presedintele Fischer a aratat ca pozitia tarii sale este una favorabila aderarii, aducand in discutie votul din Parlamentul austriac pentru ratificarea Tratatului de aderare care a obtinut 183 voturi ''pentru'' si doar 2 impotriva. In acest context, Basescu a reafirmat dorinta tarii noastre de a beneficia de o decizie clara a UE, in ceea ce priveste aderarea la 1 ianuarie 2007 in cadrul Consiliului de Ministri din iunie. Explicatia lui Basescu a fost ca o astfel de decizie va permite institutiilor romanesti insarcinate cu absorbtia fondurilor europene sa se pregateasca temeinic. Referitor la o eventuala decuplare a tandemului Bucuresti-Sofia, Fischer a declarat ca "ar fi multe avantaje in cazul aderarii simultane a Romaniei si Bulgariei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.