Ovidiu Burca (foto stanga), capitanul lui FC National, a intrat ieri in istorie ca fiind primul fotbalist supus unui test cu detectorul de minciuni, dupa ce Constantin Iacov, presedintele clubului "bancar", a decis ca toti fotbalistii sai sa fie test
Ovidiu Burca (foto stanga), capitanul lui FC National, a intrat ieri in istorie ca fiind primul fotbalist supus unui test cu detectorul de minciuni, dupa ce Constantin Iacov, presedintele clubului "bancar", a decis ca toti fotbalistii sai sa fie testati. Initiativa oficialului din Cotroceni, care s-a supus primul acestei incercari, saptamana trecuta, a venit dupa ce presa a acuzat FC National ca s-a predat in meciurile cu Jiul Petrosani si cu FC Vaslui, echipe aflate in lupta pentru evitarea retrogradarii. "E usor stresanta situatia aceasta, insa suntem convinsi ca degeaba venim la acest detector, daca nu le legam de niste rezultate care sa intareasca aceste testari. In decurs de o saptamana ne-am calificat in finala Cupei Romaniei dupa 4-1 cu Farul Constanta, iar apoi am pierdut, tot cu ei, in campionat, cu 4-0. Multa lume spune, probabil, ca am vandut meciul", a spus Burca ieri, dupa ce a iesit de la test. "Nu stiu daca se poate intra in istorie cu o astfel de proba, insa am venit aici ca sa demonstram ca nimeni nu a facut nimic din ceea ce s-a speculat in presa. A fost o decizie a conducerii noastre si ne supunem", a continuat jucatorul. Burca a declarat ca a fost primul jucator al echipei supus testului, deoarece este capitanul echipei. "Am fost trimis primul in calitate de capitan, chiar daca la meciurile incriminate am jucat doar 30 de minute, pentru ca m-am accidentat la Petrosani. Probabil ca multi dintre ei nici nu stiu ca am venit aici. O sa demonstram ca tot tam-tam-ul care s-a facut la acele meciuri a fost degeaba", a incheiat jucatorul. In urmatoarele saptamani, incepand de miercuri, vor fi supusi testului poligraf toti angajatii clubului "bancar". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.