Iluzionistul american David Blaine va incerca sa reziste o saptamana sub apa intr-un "acvariu uman" de forma sferica. Iluzionistul, a carui temerara experienta a debutat ieri, va utiliza tuburi prin care va respira si va manca pentru a reusi sa se me
Iluzionistul american David Blaine va incerca sa reziste o saptamana sub apa intr-un "acvariu uman" de forma sferica. Iluzionistul, a carui temerara experienta a debutat ieri, va utiliza tuburi prin care va respira si va manca pentru a reusi sa se mentina in viata in timpul celei mai noi cascadorii pe care o efectueaza la Lincon Centre in New York. El va incheia actiunea "Drowned Alive" (Inecat de viu) prin incercarea de a stabili un nou record in a-si tine respiratia sub apa. Actualul record in acest domeniu este de opt minute si 58 de secunde. In 2003, cand a petrecut 44 de zile suspendat intr-o cutie de sticla si fara alimente in apropierea raului Tamisa din Londra, iluzionistul nu s-a aflat in apropierea trecatorilor. In Statele Unite, el spera ca publicul va veni in apropierea acvariului si il va sustine. In timpul saptamanii pe care o va petrece sub apa, Blaine, care are 33 de ani, risca sa ajunga in stare de hipotermie, sa lesine, sa aiba probleme cu pielea si picioarele sau sa sufere afectiuni ale sistemului nervos. Apa va fi mentinuta la o temperatura suficient de mare pentru ca temperatura corpului lui Blaine sa fie cat mai aproape de cea normala. Pe masura ce timpul petrecut sub apa va creste, temperatura corpului lui Blaine va scadea, acesta urmand sa foloseasca tot mai mult oxigen si sa faca tot mai greu fata sederii in acvariu. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.