Sportivii romani au cucerit 18 medalii la turneul international de judo, categoria A, de la Ploiesti, desfasurat in week-end-ul trecut. La cea de-a IX-a editie a turneului ploiestean, care face parte din calendarul Uniunii Europene de Judo, au partic
Sportivii romani au cucerit 18 medalii la turneul international de judo, categoria A, de la Ploiesti, desfasurat in week-end-ul trecut. La cea de-a IX-a editie a turneului ploiestean, care face parte din calendarul Uniunii Europene de Judo, au participat sportivi din Belgia, Cipru, Croatia, Grecia, Finlanda, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia Muntenegru, Slovacia, Turcia si Romania. Astfel, la masculin, Dragos Campeanu (cat. 60 kg) a intrat in posesia aurului, argintul si bronzul revenindu-le lui Andrei Munteanu (90 kg), respectiv, Alexandru Borlea (60 kg), Andrei Petrache (55 kg), Amado Lazea (50 kg), Vladut Simionescu (plus 90 kg), Iosif Bartha si Ionut Simion (ambii la 81 kg). La feminin, pe prima treapta a podiumului de premiere s-au suit Alexandra Viciu (52 kg), Ioana Matei (44 kg), Andreea Dumitriuc (plus 70 kg), pentru ca pe cea de-a doua sa se urce Adriana Vladoiu (44 kg), Alina Lotorosanu (plus 70 kg), Andreea Sultan (57 kg). S-au adaugat locurile trei pentru Stefania Stroe (52 kg), Cristina Vlad (44 kg), Cristina Bita (plus 70 kg), Adelina Ispas (70 kg).
De remarcat faptul ca, la categoria 50 kg, masculin, una dintre medaliile de bronz a fost atribuita dupa o regula mai putin uzitata. In urma tragerii la sorti, trebuiau sa se intalneasca fratii gemeni Amado si Remus Lazea, de la CSS Gloria Arad, dar conform reglementarilor UEJ, sportivii frati nu au voie sa lupte in aceeasi competitie oficiala. Intr-o situatie de acest fel, este declarat castigator judoka cel mai usor in greutate, in limitele respectivei categorii. Amado Lazea a fost declarat castigator al medaliei de bronz la turneul international de la Ploiesti, pentru ca a fost mai usor cu aproximativ un kilogram decat fratele lui geaman, Remus. In clasamentul pe natiuni, la masculin, podiumul a fost ocupat, in ordine, de echipele Turciei, Moldovei si Serbiei Muntenegru, in timp ce la feminin, pe prima pozitie s-a situat Romania, urmata de Turcia si Rusia. (C.V)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.