Primaria Capitalei il va "arde" cu amenda de 5 milioane de lei vechi pe fiecare posesor de animalelor de companie care lasa mizerie in parcuri si pe spatiile verzi dintre blocuri. In prezent, inspectorii municipalitatii sunt in faza de civilizare a
Primaria Capitalei il va "arde" cu amenda de 5 milioane de lei vechi pe fiecare posesor de animalelor de companie care lasa mizerie in parcuri si pe spatiile verzi dintre blocuri. In prezent, inspectorii municipalitatii sunt in faza de civilizare a acestora, adica de informare a stapanilor de caini asupra normelor de protectie a spatiilor verzi si asupra obligatiilor ce le revin in pastrarea curateniei orasului. In acest sens, angajatii municipalitatii au impartit fluturasi cu extrase din actele normative care reglementeaza aceste domenii, actiunea desfasurandu-se in parcurile Titan, Cismigiu, Moghioros si Sala Palatului. Potrivit conducerii primariei, necesitatea acestei informari a reiesit atat din sesizarile cetatenilor, cat si din constatarile din teren ale inspectorilor, referitoare la faptul ca bucurestenii nu au habar de aceste obligatii.
Iata ce prevede HCGMB nr. 243/20.10.2005: "Art. 1. Se interzice plimbarea pe domeniul public (alei asfaltate, trotuare) a cainilor de companie, fara ca proprietarul acestora sa dispuna de materialele necesare pentru curatirea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice, respectiv excremenetele. Art. 3. Se interzice plimbarea cainilor de companie fara lesa prin parcuri si gradini, iar cei din categoria cainilor agresivi fara botnita, unde proprietarul animalului de companie trebuie sa pastreze curatenia. Art. 4 Prin materiale necesare pastrarii curateniei, in temeiul art.1, se intelege fie ca proprietarul sa aiba asupra sa matura, faras si punga de unica folosinta, fie manusi si pungi de unica folosinta. Art. 5. Nerespectarea prevederilor prezentei hotarari constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1 la 5 milioane ROL (100-500 RON)".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.