Grupul petrolier anglo-german Royal Dutch Shell a anuntat recent ca intentioneaza sa construiasca, prin intermediul Motiva Enterprises LLC, cea mai mare rafinarie din Statele Unite, la Port Arthur, Texas. Construirea acestei rafinarii va duce la o cr
Grupul petrolier anglo-german Royal Dutch Shell a anuntat recent ca intentioneaza sa construiasca, prin intermediul Motiva Enterprises LLC, cea mai mare rafinarie din Statele Unite, la Port Arthur, Texas. Construirea acestei rafinarii va duce la o crestere cu 325.000 de barili a productiei Motivia (rafinarie fondata in 1998 de Shell impreuna cu Saudi Refining), pana la 610.000 de barili pe zi. In felul acesta Shell va depasi capacitatea ExxonMobil, care se situeaza in jurul a 557.000 barili pe zi. Despre noua unitate se presupune ca va deveni operationala incepand cu 2010.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.