Data fiind expirarea, duminica, a termenului impus Belgradului pentru predarea fostului lider al sarbilor bosniaci Ratko Mladici, autoritatile sarbe se asteapta la masuri din partea Bruxelles-ului. BBC reaminteste ca termenul-limita a mai fost amana
Data fiind expirarea, duminica, a termenului impus Belgradului pentru predarea fostului lider al sarbilor bosniaci Ratko Mladici, autoritatile sarbe se asteapta la masuri din partea Bruxelles-ului. BBC reaminteste ca termenul-limita a mai fost amanat pana acum, autoritatile sarbe nereusind sa-l predea pe Mladici. Procurorul TPI pentru fosta Iugoslavie, Carla Del Ponte, sustine ca Mladici ar fi, in continuare, adapostit in Serbia. "Trebuie sa primesc, la 3 mai, din partea TPI de la Haga, o evaluare actualizata a situatiei", a declarat Olli Rehn. "Daca problema nu va fi rezolvata pana atunci, UE va trebui sa amane runda de discutii programata pentru data de 11 mai, iar negocierile vor fi suspendate pana la realizarea cooperarii depline", a adaugat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.