Rapid a simtit duminica seara dulcele gust al razbunarii. Steaua ii scosese pe giulesteni din "sferturile" Cupei UEFA dupa doua egaluri, iar acum statea trufasa pe primul loc al clasamentului. Rapid a castigat cu 2-0 si, in afara de satisfactia data
Rapid a simtit duminica seara dulcele gust al razbunarii. Steaua ii scosese pe giulesteni din "sferturile" Cupei UEFA dupa doua egaluri, iar acum statea trufasa pe primul loc al clasamentului. Rapid a castigat cu 2-0 si, in afara de satisfactia data de revansa, a trecut si in fruntea clasamentului. E adevarat, ros-albastrii au doua meciuri mai putin disputate, insa lupta pentru titlu este clar relansata, langa Rapid si Steaua aflandu-se surprinzatoarea Sportul. Meciul de duminica seara nu a avut istoric, fiind aproape in intregime controlat de echipa lui R. Lucescu. Cu Steaua cazuta psihic dupa cosmarul de la Middlesbrough, Rapid a jucat perfect din punct de vedere tactic. Cele doua goluri au venit logic, fiindca atacantii oaspetilor au avut inteligenta sa-l forteze pe Carlos sa greseasca din nou, dupa evolutia catastrofala din Anglia. Iar portughezul nu i-a dezamagit, pasandu-i excelent lui Pancu pentru 1-0 si respingand in fata lovitura libera de la 35 de metri a aceluiasi jucator. De aici incolo, totul a fost simplu pentru Rapid, care s-a aparat foarte departe de poarta lui Coman. Lucescu a schimbat perfect la pauza: Moldovan isi facuse din nou cu prisosinta datoria, pasa de gol si gol, era nevoie de un jucator in plus la mijloc, asa ca a intrat Vali Negru, apoi Pancu i-a lasat locul unui fotbalist de viteza, revenitul Buga. Steaua a fost lasata sa combine in voie pana la 30 de metri de poarta, creandu-si in toata repriza a doua o singura ocazie, lovitura libera a lui Bostina, in timp ce Rapid a avut cateva sanse bune de contraatac si o ocazie mare a lui D. Niculae. Una peste alta a fost un joc bun, onorat de cele doua performere europene din Divizia A, iar de acum incolo lupta devine crancena.
Steaua ramane in pole-position, pentru ca are de jucat doua restante cu ultimele doua clasate, ambele cu sefi prieteni ai lui Gigi Becali, insa Olaroiu trebuie sa-si readuca repede jucatorii la o forma macar acceptabila. De partea cealalta, Rapidului pare sa-i fi priit eliminarea din Cupa UEFA, fiindca de la acel 0-0 cu Steaua giulestenii au inregistrat patru victorii consecutive, din care doua cu rivalele din Ghencea si "Groapa", iar daca va continua sa bata in acest ritm, nu au nevoie decat de o infrangere a ros-albastrilor pentru a-si adjudeca titlul, avand acum si avantajul rezultatelor directe. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.