PSD va depune o motiune de cenzura in intervalul de timp cuprins intre Raportul de monitorizare al Comisiei Europene si finalul sesiunii parlamentare. Anuntul a fost facut de Mircea Geoana, presedintele partidului, in cadrul unei emisiuni televizate.
PSD va depune o motiune de cenzura in intervalul de timp cuprins intre Raportul de monitorizare al Comisiei Europene si finalul sesiunii parlamentare. Anuntul a fost facut de Mircea Geoana, presedintele partidului, in cadrul unei emisiuni televizate. "Nu dorim ca pana la Raportul de tara sa cream un climat de instabilitate politica in Romania, dar, in clipa in care vom avea un anumit tip de raspuns din partea UE, cred ca este normal sa ne intoarcem la problemele economico-sociale reale ale tarii", a declarat Geoana, care nu a putut insa sa specifice tema pe care se va axa motiunea. Deocamdata, la nivelul conducerii PSD s-a stabilit ca preconizatul vot de blam la adresa Executivului se va referi in special la sfera social-economica. "Avem critici substantiale la politica economica si sociala. Nu avem raspunsuri nici la problema pensiilor, nici la problema subventiilor in agricultura, nici la problema cresterilor galopante ale preturilor la energie", a mentionat Geoana. Afirmatiile sale infirma declaratiile unor lideri ai PSD ce au afirmat ca preconizata motiune va avea ca tema definita sistemul sanitar. Acesta a spus ca examenul unei motiuni de cenzura va indica clar daca actuala coalitie de guvernamant mai functioneaza sau nu. Liderul social-democratilor a negat ca a negociat cu PD sau PNL stabilirea unei noi formule guvernamentale care sa se bucure de sprijinul PSD. Geoana crede ca este oportuna insa demiterea unui Guvern pe care il considera instabil si ineficace.
Presedintele PSD nu este de acord ca schimbarea Executivului in 2006 ar pune in pericol stabilitatea politica si graficul masurilor necesare in perioada de postaderare. Dimpotriva, schimbarile de componenta a echipei de la Palatul Victoria constituie un mecanism democratic prin care guvernarea poate fi eficientizata. "Din punctul nostru de vedere, o eventuala remaniere de guvern sau o schimbare de guvern nu poate sa reprezinte, intr-o democratie, un semnal de instabilitate politica", a precizat Mircea Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.