Bogdan Olteanu a recunoscut ca Parlamentul are o problema serioasa de imagine. Intr-o dezbatere organizata la Iasi de Grupul pentru Dialog Social, noul presedinte al Camerei Deputatilor a spus ca lipsa increderii in Guvern si in Parlament este cauzat
Bogdan Olteanu a recunoscut ca Parlamentul are o problema serioasa de imagine. Intr-o dezbatere organizata la Iasi de Grupul pentru Dialog Social, noul presedinte al Camerei Deputatilor a spus ca lipsa increderii in Guvern si in Parlament este cauzata de calitatea slaba a unor demnitari. Insa, aceste doua organisme sunt utile in pofida nivelului scazut de popularitate.
In apararea institutiei pe care o conduce, Olteanu a spus ca, in ciuda deficientelor, Parlamentul este institutia cu cel mai inalt grad de transparenta din Romania. Pe langa diagnosticul pus, Olteanu are si un plan de remediere a situatiei. "Pornesc de la premisa ca este problema noastra, a Parlamentului, sa ne comportam corect si credibil, sa stim sa explicam care este rolul acestei institutii. Trebuie sa fim prezenti fizic si intelectual la sedintele parlamentare, sa fim in stare sa tinem sedintele in mod reprezentativ chiar si atunci cand ne comportam nereprezentativ", a afirmat presedintele Camerei. Acesta crede ca scenele din plen filmate de televiziuni in care parlamentarii motaie sau se uita la filme pe laptop au rostul lor in responsabilizarea alesilor: "Trebuie sa mergem inainte si sa aratam cu obstinatie pacatele parlamentare, sa filmam cu obstinatie pe cei care fac altceva decat sa rezolve problemele Parlamentului". Din aceste considerente, presedintele Camerei a anuntat ca intentioneaza sa incheie un parteneriat cu televiziunea publica prin care sedintele Camerei sa fie difuzate, in direct, prin cablu.
In consecinta, gradul de transparenta al Parlamentului si posibilitatea cetateanului de a evalua activitatea celor pe care i-a ales vor creste considerabil. "Cel mai important este sa dam posibilitatea de a fi judecati de cei care ne-au ales. Vreau sa subliniez ca Parlamentul este o institutie publica cu o transparenta foarte mare. Acest exemplu ar trebui urmat si de alte institutii. Am vazut ca sedintele din unele Consilii Locale se transmit in direct. Astfel se vede ce fac alesii cu banii publici", a adaugat Olteanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.