Catalina Ponor, medaliata cu aur la barna si cu bronz la sol la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Volos, a declarat ca va parasi activitatea competitionala. "Acesta este un final ideal de cariera pentru mine, unul la care am sperat
Catalina Ponor, medaliata cu aur la barna si cu bronz la sol la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Volos, a declarat ca va parasi activitatea competitionala. "Acesta este un final ideal de cariera pentru mine, unul la care am sperat atunci cand am venit la Volos. Mi-am dorit aurul la barna. Stiam ca il pot obtine. Eram bine pregatita, desi am avut probleme cu spatele si la mana", a precizat tripla campioana olimpica. Catalina a adaugat ca este multumita si de medalia de la sol. "Nu trebuia neaparat sa fie o medalie de aur. Oricum, sunt bucuroasa deoarece publicul ma dorea pe o pozitie buna si a aratat acest lucru cand arbitrii au anuntat punctajul meu. Nu stiu ce se va intampla in continuare. Insa in mod sigur nu intentionez sa deschid o academie de gimnastica pentru junioare", a marturisit sportiva. Ea incheie o cariera inceputa in 2003 la CM de Annaheim, interval in care a cucerit trei medalii de aur la JO de la Atena si cinci medalii de aur la Campionatele Europene, din ultimii trei ani. Singura competitie la care nu a reusit sa obtina aurul este CM, unde cele mai bune performante sunt trei medalii de argint. Nu este insa primul caz cand un performer de talia Catalinei ajunge secatuit de forte la capatul unei campanii pentru o competitie de mare anvergura. Exemple ar fi multiple. Sa amintim doar de gimnastul Marian Dragulescu si de inotatoarea Camelia Potec. Dupa o odihna bine meritata, dar si un tratament medical adecvat, pentru care COSR si ANS ar trebui sa puna mana de la mana, gandurile renuntarii s-ar putea indeparta de frumoasa noastra gimnasta. (C.V)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.