Inscrierea candidatilor care doresc sa sustina examenul de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie, incepe astazi si se va incheia in data de 12 mai a.c.
Pentru candidatii din seria curenta, tabelele vor fi intocmite de profesorii diriginti, in co
Inscrierea candidatilor care doresc sa sustina examenul de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie, incepe astazi si se va incheia in data de 12 mai a.c.
Pentru candidatii din seria curenta, tabelele vor fi intocmite de profesorii diriginti, in conformitate cu evidentele din licee.
Pentru candidatii din anii precedenti, inscrierea se va face de secretarii liceului din centrul de examen la care este arondat liceul pe care candidatii l-au absolvit, pe baza actelor prezentate de acestia: certificate de nastere si, dupa caz, de casatorie, foaia matricola si situatia scolara din clasele liceale. In situatia schimbarii domiciliului in alta localitate, mentionata ca atare in actele de identitate, candidatii din seriile precedente se pot inscrie pentru a sustine bacalaureatul la un liceu de acelasi profil, stabilit de comisia judeteana de bacalaureat din judetul in care se afla noul domiciliu al candidatului. In afara acestei situatii, inscrierea in alt judet este permisa numai cu aprobarea Comisiei Nationale de Bacalaureat. Candidatii care au fost respinsi la examenul de Bacalaureat incepand cu sesiunile anului 2003, care solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni, vor prezenta la inscriere si o adeverinta, eliberata de liceul pe care candidatul l-a absolvit, din care sa reiasa rezultatele obtinute in sesiunile mentionate. Adeverinta, semnata de directorul si secretarul unitatii de invatamant absolvite, va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplinele sustinute si notele obtinute la fiecare proba. De asemenea, vor fi consemnate si cazurile in care candidatul nu s-a prezentat sau a fost eliminat la una sau mai multe probe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.