Gigantul rus Gazprom a lansat duminica noi critici la adresa liderilor europeni, pe care i-a acuzat ca se amesteca unde nu trebuie, politizand relatiile sale in domeniul energetic cu tarile europene.
Intr-un interviu acordat postului de radi
Gigantul rus Gazprom a lansat duminica noi critici la adresa liderilor europeni, pe care i-a acuzat ca se amesteca unde nu trebuie, politizand relatiile sale in domeniul energetic cu tarile europene.
Intr-un interviu acordat postului de radio rus "Ecoul Moscovei", Serghei Kuprianov, purtatorul de cuvant al Gazprom, remarca faptul ca se aud tot mai des declaratii ale politicienilor din UE ce demonstreaza ca se amesteca in relatiile comerciale ale companiei rusesti, urmarind sa limiteze activitatile acesteia pe pietele europene. "Noi livram de decenii, constant si stabil, gaze naturale tarilor Europei, contam pe aceasta cooperare si consideram ca avem toate motivele sa credem in succesul ei, dar important este ca politica sa nu blocheze aceasta evolutie", a subliniat Kuprianov. In opinia Gazprom, a adaugat el, cererile de revizuire a contractelor pe termen lung reprezinta o dovada a politizarii relatiilor lor in plan energetic. Si presedintele Vladimir Putin, reactionand la protestele Gazprom, a denuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, tentativele de blocare a proiectelor rusesti, un exemplu in acest sens fiind intentia guvernului britanic de a bloca achizitionarea de catre Gazprom a grupului Centrica. "The Financial Times" semnala si eforturile presedintelui Bush de a reduce influenta Gazprom in Caucaz si Asia Centrala. El a folosit vizita in SUA a presedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev, pentru a promova noi coridoare de gaze si titei care sa ocoleasca teritoriul Rusiei si sa excluda Iranul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.