Ministrul bulgar al Finantelor, Plamen Oresharski, sustine propunerea de triplare a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru sectorul turistic, majorarea urmand sa fie facuta gradual, informeaza Mediafax, citand Novinite. In prezent, Bulgaria practica
Ministrul bulgar al Finantelor, Plamen Oresharski, sustine propunerea de triplare a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru sectorul turistic, majorarea urmand sa fie facuta gradual, informeaza Mediafax, citand Novinite. In prezent, Bulgaria practica o cota redusa, de 7%, pentru activitatile de turism, iar autoritatile vor sa o majoreze la nivelul standard de 20%, aplicat celorlalte sectoare economice. Sustinatorii acestei masuri sunt de parere ca toate domeniile de activitate trebuie sa aiba un nivel egal de impozitare, ceea ce, potrivit altora, va avea efecte negative asupra turismului. Turismul este unul dintre cele mai dinamice sectoare din Bulgaria. In 2005, statul a fost vizitat de aproximativ cinci milioane de turisti, care au cheltuit suma record de 1,9 miliarde de euro. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.