Fondurile UE vor avea un rol esential in accelerarea cresterii economice din Polonia si in acest an, contribuind inclusiv la reducerea somajului, subliniaza un comunicat al Ministerului Dezvoltarii, citat de Reuters. Fondurile europene vor asigura 2,
Fondurile UE vor avea un rol esential in accelerarea cresterii economice din Polonia si in acest an, contribuind inclusiv la reducerea somajului, subliniaza un comunicat al Ministerului Dezvoltarii, citat de Reuters. Fondurile europene vor asigura 2,8% din cresterea Produsului Intern Brut (PIB), care se va accelera, conform previziunilor guvernamentale, pana la 4,6%, fata de 3,2% in 2005. "Estimam ca anul acesta fondurile europene vor contribui cu 2,8 procente la avansul PIB, in timp ce rata somajului se va reduce cu 1,5%", se arata in comunicat. Cu toate acestea, rata somajului, de 17,8% in luna martie, se mentine la cel mai ridicat nivel din Europa. Polonia, releva Reuters, este cel mai important beneficiar de fonduri europene, dintre statele care au aderat la Uniune in mai 2004. In perioada 2004-2006 i-au fost alocate 12,8 miliarde de euro pentru modernizarea economiei. Fondurile UE au contribuit, in ultimii doi ani, la accelerarea avansului economic cu aproape 1%. Ca efect, sprijinul polonezilor fata de apartenenta la UE se mentine la un nivel record, de 80%, arata un sondaj de opinie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.