"Bulevardul Buzesti-Uranus - axa urbana intre Piata Victoriei si Catedrala Patriarhala" este tema dezbaterii de astazi ce va avea loc in spatiul expozitional de la parterul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", unde s-a deschis Anuala
"Bulevardul Buzesti-Uranus - axa urbana intre Piata Victoriei si Catedrala Patriarhala" este tema dezbaterii de astazi ce va avea loc in spatiul expozitional de la parterul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", unde s-a deschis Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti. Subiectul reprezinta intentia primarului general Adriean Videanu de a lega printr-o artera rutiera Palatul Victoria de Palatul Parlamentului. Edilul Capitalei a precizat in repetate randuri ca acest lucru este o "necesitate", fiind intocmit si un studiu de circulatie pe axa nord-sud a Capitalei: "Pe langa Calea Victoriei si Magheru mai este nevoie de o strapungere. Aceasta este Buzesti - Berzei - Uranus, care va merge mai departe de Casa Poporului si va face legatura cu sudul orasului. Este o artera extrem de importanta care, practic, alaturi de inchiderea inelului principal si de centura Capitalei, va constitui suportul pentru decongestionarea traficului in Bucuresti".
Tot in cadrul acestui eveniment, joi va avea loc o masa rotunda cu tema "Centrul Istoric intre intentii si realitati". Anuala de Arhitectura se afla la a IV-a editie, fiind organizata de Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si igloo Media, in perioada 27 aprilie-6 mai. Expozitia de la parterul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" gazduieste cele mai bune 80 de lucrari din 2005-2006 realizate de 45 de autori sau colective de autori care "au avut curajul sa se expuna" din domenii precum arhitectura, restaurari, amenajari interioare, urbanism si publicistica. De asemenea, poate fi vizionata o importanta expozitie fotodocumentara "Bucurestii lui Carol I", elaborata ca o cronica iconografica a anilor 1866-1914.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.