Dupa aproape doua decenii, una dintre reprezentantele handbalului masculin romanesc are sansa sa cucereasca un nou trofeu continental, echipa Steaua urmand sa evolueze in aceasta dupa-amiaza, cu incepere de la ora 17.15, in Sala Polivalenta "Ioan Kun
Dupa aproape doua decenii, una dintre reprezentantele handbalului masculin romanesc are sansa sa cucereasca un nou trofeu continental, echipa Steaua urmand sa evolueze in aceasta dupa-amiaza, cu incepere de la ora 17.15, in Sala Polivalenta "Ioan Kunst Ghermanescu" din Capitala, impotriva gruparii portugheze SC Horta, in cadrul mansei retur din finala Challenge Cup. Si, cum in primul meci disputat in urma cu o saptamana in Insulele Azore, lusitanii s-au impus la o diferenta de cinci goluri, 26-21, astazi, elevii antrenorului Vasile Stanga (foto stanga) au nevoie de o victorie la un scor mult mai mare pentru a intra in posesia laurilor continentali, dar si a bonusului de 5.000 de euro, promis de conducerea clubului. Extrem de increzator in sansele echipei sale, fostul mare tunar al Europei, Vasile Stanga, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca vor face totul ca trofeul sa ramana la Bucuresti. "Am lucrat mult la psihicul jucatorilor si cred ca au inteles ca meciul se termina la fluierul final. Am vizionat meciul tur si am vazut ce greseli am avut mai ales in ultimele minute. Cele mai multe au fost pe extreme, pe unde s-au luat cele mai usoare goluri", a punctat Stanga, adaugand ca elevii sai se vor baza si pe atmosfera creata de public. "Presiunea publicului va conta enorm. Nu vom putea avea un avantaj de zece goluri in primele doua minute, dar stiu ca vom face totul ca sa castigam Challenge Cup", a concluzionat tehnicianul Stelei. In replica, Pedro Graca, capitanul adversarilor, a spus ca vor castiga doar 2.000 de euro daca vor intra in posesia trofeului si a subliniat ca stie ce-l asteapta in Sala Polivalenta. "In tur, noi am avut 1.500 de suporteri, dar stiu ca la Bucuresti vor fi peste 4.500 de fani. Cred ca asa si trebuie sa fie, pentru ca este o finala europeana si trebuie sa fie spectacol. Stim ca diferenta de cinci goluri este importanta, dar nu reprezinta un avantaj decisiv in fata unei echipe omogene, sustinute de un public incendiar. Asa ca va trebui sa luptam pana in ultimul minut", a concluzionat unul dintre principalii marcatori ai SC Horta. De mentionat ca, desi intalnirea va fi transmisa in direct pe Pro TV, interesul manifestat pentru acest meci a fost urias, suporterii stelisti reusind sa "goleasca" toate casele de bilete.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.