Unul din doua cupluri are probleme in relatia sexuala, dar gradul de satisfactie poate creste mai degraba datorita factorilor fizici decat a celor psihologici, reiese dintr-un studiu la nivel mondial privind problematica sexuala. La studiul realizat
Unul din doua cupluri are probleme in relatia sexuala, dar gradul de satisfactie poate creste mai degraba datorita factorilor fizici decat a celor psihologici, reiese dintr-un studiu la nivel mondial privind problematica sexuala. La studiul realizat de compania farmaceutica Pfizer, in perioada martie 2005 - martie 2006, au participat 12.558 de persoane, cu varste de peste 18 ani, din 27 de tari. Cercetarea mai dezvaluie faptul ca ''nu exista o legatura clara intre frecventa actelor sexuale si satisfactie, dar atat barbatii, cat si femeile intervievate considera esential pentru o viata sexuala si o relatie implinita, obtinerea si mentinerea unei erectii de calitate''. Totodata, trei sferturi dintre subiecti au afirmat ca viata lor s-a imbunatatit dupa un tratament medicamentos pentru disfunctie erectila.
Studiul a aratat ca ''o buna relatie sexuala este importanta atat pentru barbati, cat si pentru femei: 90% dintre barbati afirma ca increderea in capacitatea lor sexuala este esentiala pentru relatia de cuplu. De altfel, toate aspectele unui relatii sexuale - actul sexual in sine, preludiul, abilitatea de a ajunge la orgasm, atractia fata de partener - s-au dovedit foarte importante pentru ambele sexe''.
Una dintre principalele concluzii ale studiului dezvaluie ca, pe plan mondial, unul din doua cupluri nu este total multumit de viata lui sexuala: ''Cel mai bine stau din acest punct de vedere mexicanii, cu 75% de cupluri foarte satisfacute de viata sexuala''.
De asemenea, potrivit cercetarii, media la nivel mondial a frecventei actelor sexuale este de 6,47 pe luna: ''Barbatii au o medie de 6,6 acte pe luna, iar femeile au o medie de 6,38 acte pe luna''.
Pe de alta parte, nu s-a putut stabili o legatura clara intre satisfactia sexuala si frecventa actelor sexuale: ''De exemplu, barbatii din SUA si Marea Britanie fac sex cu aceeasi frecventa, dar, daca in Statele Unite media satisfactiei este de 55%, britanicii au o medie de doar 39,5%''.
Mai mult de o treime dintre persoanele intervievate au afirmat ca au parte de ''mai putin sex decat ar trebui''. Totodata, din studiu mai reiese faptul ca "cel putin unul din patru subiecti - barbati si femei - doreste sa isi imbunatateasca experienta sexuala''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.