Textele lui Sigmund Freud si povestile Fratilor Grimm constituie repertoriul spectacolului "Lumea minunata a lui Sigmund Freud" pus in scena la Nottara.
Neobisnuita idee a alaturarii celor doua texte a avut-o echipa teatrului Pygmalion din Vie
Textele lui Sigmund Freud si povestile Fratilor Grimm constituie repertoriul spectacolului "Lumea minunata a lui Sigmund Freud" pus in scena la Nottara.
Neobisnuita idee a alaturarii celor doua texte a avut-o echipa teatrului Pygmalion din Viena, care va sustine o reprezentatie pe 6 mai, pe scena de la Nottara.
Autorii scenariului dramatic sunt regizorul Tino Geirun si Ip Wischin, care interpreteaza pe scena un regizor freudian.
Cei doi au pornit de la ipoteza existentei in visurile analizate de Freud a unor motive adunate de oameni in copilarie, din "cosmarurile duios povestite de Fratii Grimm". Spectacolul prezinta incercarea unui regizor cu ambitii freudiene de a pune in scena basmul "Albei ca Zapada". Actiunea nu are loc intr-un teatru consacrat, ci undeva intr-un fund de provincie, loc in care pretentiile depasesc cu mult posibilitatile. Trei concurente se prezinta la proba pentru rolul principal, Alba ca Zapada. Nu sunt decat trei reprezentante ale acestui loc uitat de lume si de Dumnezeu, care si-a pus pecetea anodinului pe viata interioara a fiecareia dintre ele. Cu o exuberanta ce nu tine cont de realitate, regizorul descrie viitorul spectacol, incercand sa le impulsioneze pe cele trei.
Spectacolul "Lumea minunata a lui Sigmund Freud" continua traditia celor cinci ani de turnee si co-productii pe care teatrul vienez si cel din Bucuresti le-au realizat de-a lungul timpului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.