Abia a scapat de un meci important, semifinala cu Middlesbrough, ca Steaua are in fata un alt meci tare, maine seara cu Rapid, in campionat. Infruntarea are o miza clara: titlul. Daca invinge, Steaua se duce la trei puncte de giulesteni si mai are do
Abia a scapat de un meci important, semifinala cu Middlesbrough, ca Steaua are in fata un alt meci tare, maine seara cu Rapid, in campionat. Infruntarea are o miza clara: titlul. Daca invinge, Steaua se duce la trei puncte de giulesteni si mai are doua restante, ambele cu echipe de la retrogradare, FCM Bacau si Pandurii Tg. Jiu. Pentru a pregati cum se cuvine derby-ul de pe "National", Olaroiu a mai tinut echipa si ieri in Anglia, pentru refacere, preferand sa revina in Bucuresti aseara. La Steaua vor reintra Paraschiv si Nicolita, suspendati in confruntarea de la Middlesbrough, iar principala grija a tehnicianului stelist pare a fi refacerea psihica a ros-albastrilor. De partea cealalta, Rapidul vizeaza o victorie in fieful de conjunctura al Stelei, motivatia fiind dubla: pastrarea echipei in lupta pentru titlu si razbunarea dupa ce ros-albastrii i-au eliminat din sferturile Cupei UEFA fara sa-i invinga. Un rezultat de egalitate nu ar fi pe placul lui Razvan Lucescu, fiindca s-ar mentine distanta de sase puncte, daca Steaua castiga ambele restante. La Rapid a revenit deja Dani Coman, care a aparat o repriza la Ploiesti, in partida de Cupa cu Petrolul, iar maine seara ar putea intra si Buga, care a stat pe margine chiar de la ultimul meci cu Steaua, din Cupa UEFA. "Si daca pierdem ramanem favoriti la titlu, pentru ca avem doua jocuri mai putin si, cu doua victorii, tot noi am fi pe primul loc. Este un joc important, dar nu decisiv pentru castigarea campionatului", a comentat Cosmin Olaroiu. "In lupta pentru titlu Steaua e net avantajata pentru ca are sase puncte in fata si o victorie in meciul cu noi ar face-o practic campioana. Un rezultat de egalitate ar mentine suspansul pana la final, dar tot Steaua ar avea mari sanse. O victorie a noastra ar insemna sa ne apropiem foarte mult de primul loc, dar am fi tot in dezavantaj fata de Steaua", a comentat, la randul sau, Razvan Lucescu situatia din varful clasamentului. "Din cele trei intalniri de pana acum, nici una din echipe nu a castigat. Steaua cu sansa si datorita regulamentului UEFA ne-a eliminat, iar pentru noi acest lucru a fost o frustrare foarte mare. De aceea avem si o dorinta de revansa pe masura", a mai spus antrenorul Rapidului. Razvan Lucescu a apreciat ca echipa sa are un usor avantaj inaintea meciului. "Dupa un esec ca acesta, exista pentru oricine o forta de mobilizare pentru pentru a demonstra ca in respectivul meci a fost doar o intamplare. Dar depinde si de amaraciunea pe care o simt ei. Daca va fi foarte mare, atunci ar fi un avantaj pentru noi. Insa, indiferent cat ar vrea sa se mobilizeze, o stare de oboseala tot se va vedea la Steaua. Ei au avut meciul de aseara, iar noi pe cel de miercuri, cu Petrolul, unde eram deja calificati", a mentionat Lucescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.