Romania porneste cu sanse reale de a dobandi medaliile de aur in concursul feminin pe echipe al senioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica artistica, demarate joi la Volos. Astfel, team-ul tricolor in componenta Sandra Izbasa (foto),
Romania porneste cu sanse reale de a dobandi medaliile de aur in concursul feminin pe echipe al senioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica artistica, demarate joi la Volos. Astfel, team-ul tricolor in componenta Sandra Izbasa (foto), Steliana Nistor, Catalina Ponor, Floarea Leonida si Alina Stanculescu, care a concurat in ultima subdiviziune, a totalizat 175,950 puncte, plasandu-se in clasamentul provizoriu pe pozitia a doua, dupa Rusia (176,150 p), dar inaintea Italiei, marea revelatie a intrecerilor. Din nefericire, asa cum se intampla de vreo zece ani incoace, paralelele au reprezentat aparatul care a facut diferenta, atat Izbasa, cat si Leonida inregistrand ratari majore. De mentionat ca in finalele pe echipe, individual compus si aparate se pleaca de la zero, prima zi de intreceri dand doar dreptul de calificare in ultima faza a competitiei. In concursul pe echipe, programat sambata seara, senioarele noastre vor evolua in ultima rotatie. Ierarhia provizorie la individual compus a fost urmatoarea: 1 Vanessa Ferrari (Italia) - 60,925 puncte (sarituri - 14,600, paralele - 15,625, barna - 15,225, sol - 15,475); 2 Sandra Izbasa (Romania) - 59,200 puncte (14,900, 13,075, 15,675, 15,550; 3 Stefani Bismpikou (Grecia) - 57,550 puncte (13,900, 14,000, 15,600, 14,050). Doar 47 dintre cele 115 gimnaste participante au evoluat la toate cele patru aparate. Tot joi seara au fost desemnate si finalistele in concursul pe aparate, primele opt clasate, dar nu mai mult de doua din fiecare tara. Asadar, duminica, Romania va fi reprezentata in toate finalele, cu Sandra Izbasa in trei - sarituri, barna si sol (lucreaza conform ordinii notelor din prima zi, a doua in prima finala, si ultima la barna si sol, avand cele mai bune note), Catalina Ponor - la barna si sol (a 5-a, respectiv, a 6-a) si Steliana Nistor la paralele (prima). Liderul team-ului nostru, Sandra Izbasa a declarat dupa competitie ca: "Sunt foarte multumita de prestatia mea. Cred ca sunt capabila sa castig aurul in finale. Telul meu este sa o urmez pe Catalina Ponor. Ca echipa, putem sa realizam mult mai mult".
La inchiderea editiei si junioarele urmau sa intre in focul intrecerilor, pentru concursul I, Romania fiind programata sa evolueze tot in ultima rotatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.