Filme ale unor regizori precum Nae Caranfil, Lucian Pintilie, Cristi Puiu si Cristian Mungiu vor fi prezentate la Saptamana filmului romanesc de la Venetia, ce va avea loc in perioada 3-12 mai, la videoteca Pasinetti. Evenimentul va incepe miercuri c
Filme ale unor regizori precum Nae Caranfil, Lucian Pintilie, Cristi Puiu si Cristian Mungiu vor fi prezentate la Saptamana filmului romanesc de la Venetia, ce va avea loc in perioada 3-12 mai, la videoteca Pasinetti. Evenimentul va incepe miercuri cu sectiunea debuturi regizorale: "Italiencele" de Napoleon Helmis si "Marfa si banii" de Cristi Puiu.
Pe 5 mai, publicul va putea vedea comediile "Occident" de Cristian Mungiu si "Filantropica" de Nae Caranfil, in timp ce pe 8 mai va veni randul documentarelor "Nascuti la comanda. Decreteii" de Florin Iepan si "Mostenirea lui Goldfaden" de Radu Gabrea.
Sectiunea scurtmetraje se va desfasura pe 10 mai, cand vor rula: "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" de Cristi Puiu, "Trafic" de Catalin Mitulescu, "Visul lui Liviu" de Corneliu Porumboiu, "Ajutoare umanitare" de Hanno Hofer, "Boborul" de Radu Igazsag, "Apartamentul" si "Canton" de Constantin Popescu, "O calatorie la oras" de Corneliu Porumboiu si "Poveste la scara C" de Cristian Nemescu.
Ultima zi va fi dedicata unei retrospective Lucian Pintilie, ce cuprinde "Terminus Paradis" si "Niki Ardelean, colonel in rezerva".
In plus, Saptamana filmului romanesc la Venetia include o masa rotunda pe tema filmului romanesc contemporan si vernisajul unei expozitii de caricatura a lui Horatiu Malaele.
La aceste doua manifestari, organizate la sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia, vor participa actorul Horatiu Malaele, regizorul Napoleon Helmis, directorul "Circuito Cinema", Roberto Ellero, si criticul Manuela Cernat.
Saptamana filmului romanesc la Venetia este organizata de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia si Sectorul Cinema al Primariei din Venetia ("Circuito Cinema").


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.