Ministerul Administratiei si Internelor a elaborat un proiect de lege care prevede obligatia transportatorilor aerieni care opereaza in Romania sa transmita date despre pasageri, pana la finalizarea formalitatilor de imbarcare a acestora, in mod simi
Ministerul Administratiei si Internelor a elaborat un proiect de lege care prevede obligatia transportatorilor aerieni care opereaza in Romania sa transmita date despre pasageri, pana la finalizarea formalitatilor de imbarcare a acestora, in mod similar prevederilor europene. MAI a anuntat, ieri, ca supune dezbaterii publice proiectul de lege privind obligatia transportatorilor aerieni de a comunica date despre pasageri, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect fiind asteptate pana la data de 12 mai. Proiectul de lege prevede obligatia transportatorilor aerieni care opereaza in Romania ca, pana la finalizarea formalitatilor de imbarcare a pasagerilor pe care-i vor transporta din afara teritoriului Romaniei catre un punct de trecere a frontierei de stat romane, sa transmita, la cererea autoritatii competente, date despre acestia (seria, numarul si felul documentului de trecere a frontierei, cetatenia, numele si prenumele, data nasterii, punctul de trecere a frontierei unde urmeaza sa soseasca mijlocul de transport, codul transportului, ora plecarii si ora sosirii, numarul total de pasageri care soseste cu acel transport, punctul initial de imbarcare). Datele se transmit prin mijloace informatice care asigura securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal. Totodata, proiectul de lege prevede ca prelucrarea datelor cu caracter personal transmise de transportatorii aerieni este supusa controlului de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in conditiile legii. Autoritatea competenta este obligata sa distruga inregistrarile care contin datele transmise de catre transportatorul aerian in 24 de ore de la primirea lor, dar nu inainte de sosirea pasagerilor in punctul de trecere a frontierei de stat romane si incheierea formalitatilor de control al acestora. Transportatorii aerieni mai au obligatia ca, inainte de transmiterea datelor, sa informeze pasagerii despre trimiterea lor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.