A transformat intreaga-i cariera intr-un exercitiu al memoriei sau o reimprospatare a acesteia. Maine (30 aprilie), cunoscuta realizatoare de televiziune Lucia Hossu Longin (foto) le propune bucurestenilor un exercitiu interactiv al memoriei odata cu
A transformat intreaga-i cariera intr-un exercitiu al memoriei sau o reimprospatare a acesteia. Maine (30 aprilie), cunoscuta realizatoare de televiziune Lucia Hossu Longin (foto) le propune bucurestenilor un exercitiu interactiv al memoriei odata cu aceasta noua editie a Conferintelor Teatrului National. Membra a Academiei Europene de Film, Lucia Hossu Longin este realizator de televiziune, la Redactia Film, Seriale TV, Teatru a Televiziunii Romane; redactor la Teatru si la Studioul de Film pana in 1989. Din 1991, realizeaza serialul "Memorialul Durerii" (in prezent, a ajuns la 120 de episoade difuzate) consacrat spatiului concentrationar romanesc si rezistentei romanilor in fata comunismului - "Memorialul" (100 de episoade) a fost solicitat de Arhivele Hoover din SUA si de Biblioteca Congresului din Washington. Filmul a fost oprit in mai 2004, cand serialul abordase ultimul deceniu al epocii Ceausescu. "Memorialul Durerii" - serie noua "O istorie care nu se invata la scoala" a fost reluat in noiembrie 2005. Producator in 2004 si 2005 la seria "Monstrii sacri": Janny Holt, Marioara Voiculescu, Gina Patrichi, Octavian Cotescu, Colea Rautu, Leopoldina Balanuta, Gheorghe Cozorici, serie scoasa din grila de program in 2006. Este autoarea altor filme documentare: "Romania versus Chang", "Cardinalul Iuliu Hossu si Marea Unire", "Zbor deasupra unui cuib de oameni", "13-15 iunie 1990, Mineriada ora cu ora", "Sebastian" si altele. In portofoliul realizatoarei figureaza Premiul Special al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN), Marele Premiu al Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) de doua ori, in anii 1992 si 1993. Lucia Hossu Longin este si vicepresedinta "Academiei Civice" (Fundatie care administreaza Muzeul - Memorial de la Sighet). Conferinta de duminica, "Exercitiul memoriei", incepe la orele 11.00 si se va desfasura in Sala Atelier a TNB. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.