"Subfinantarea sistemului sanitar ajunge sa loveasca si in nou-nascuti'', considera fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan. In opinia acestuia, noile dispozitii ale ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu privind acordarea laptelui praf pentru m
"Subfinantarea sistemului sanitar ajunge sa loveasca si in nou-nascuti'', considera fostul ministru al Sanatatii, Ovidiu Branzan. In opinia acestuia, noile dispozitii ale ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu privind acordarea laptelui praf pentru mamele care nu-si pot alapta copiii ''au desfiintat un sistem care functiona bine de multi ani si care asigura tuturor nou-nascutilor sansa de a-si incepe viata cu o alimentatie sanatoasa''.
Branzan atrage atentia asupra faptului ca, anual, peste 100.000 de bebelusi beneficiau de lapte praf gratuit. ''Din cauza saraciei si a lipsei de educatie sanitara, sunt prea putine femeile care pot sa-si alapteze copilul'', sustine Ovidiu Branzan. Acesta ii cere actualului ministru al Sanatatii ''sa revina de urgenta la sistemul anterior de acordare a laptelui praf si sa gaseasca fondurile necesare, nu sa faca economii luand biberonul de la gura sugarilor''. Totodata, ii cere premierului Calin Popescu Tariceanu, ''despre care presupun ca stie ce inseamna sa ai copii mici, sa il trezeasca pe Nicolaescu si sa rezolve criza laptelui pentru sugari, caci fiecare nou-nascut trebuie sa aiba sansa unui inceput de viata sanatoasa indiferent cata indolenta si incompetenta s-ar afla la Ministerul Sanatatii''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.