Procurorii i-au prezentat primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzatiile de abuz in serviciu si instigare la distrugere, in dosarul in care acesta este cercetat in urma unei plangeri facute de un bucurestean impotriva sa, la Parchetul Judecato
Procurorii i-au prezentat primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzatiile de abuz in serviciu si instigare la distrugere, in dosarul in care acesta este cercetat in urma unei plangeri facute de un bucurestean impotriva sa, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4. Vanghelie a dat, miercuri, o declaratie de invinuit in dosarul deschis la Parchetului Judecatoriei Sectorului 4, unde a fost inregistrata o plangere a unui bucurestean in legatura cu o autorizatie de demolare a unui spatiu. El urmeaza sa revina la Parchet saptamana viitoare, pentru noi audieri, impreuna cu alte doua persoane. Reclamantul ii cere lui Vanghelie daune de 300.000 de euro pentru ca, desi acesta ar fi castigat in instanta mai multe procese cu Primaria Sectorului 5, constructia pe care si-o ridicase i-a fost demolata din ordinul lui Vanghelie. In urma cu doua saptamani, Vanghelie a respins acuzatiile, spunand ca administratorul nu avea nici un fel de autorizatie pentru constructia respectiva.
Anchetat si de DNA
Edilul Sectorului 5 este anchetat si de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar care vizeaza imprejurarile in care au fost repartizate si executate lucrarile de modernizare si renovare pentru unitatile scolare din Sectorul 5. Conform DNA, dosarul a fost deschis in 2005, iar de la jumatatea anului trecut, acesta se afla tot in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. De altfel, pana in acest moment nici o persoana nu a fost pusa sub acuzare in acest caz. Ancheta a fost deschisa in urma unei sesizari primite de DNA pe numele lui Vanghelie, in care se reclama ca Primaria a repartizat preferential mai multe lucrari de modernizare si renovare a scolilor din Sectorul 5.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.