Cel putin 10.000 de persoane, angajate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice, vor avea nevoie de training in domeniul Fondurilor Structurale, apreciaza raportul "Fondurile Structurale - Impactul trainingului asupra capacitatii de absorbtie
Cel putin 10.000 de persoane, angajate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice, vor avea nevoie de training in domeniul Fondurilor Structurale, apreciaza raportul "Fondurile Structurale - Impactul trainingului asupra capacitatii de absorbtie", publicat de Institutul Roman de Training. Pana in prezent au fost pregatite in domeniul Fondurilor Structurale aproximativ 1.000 de persoane, 75 se afla in pregatire, iar 2.700 vor fi pregatite in perioada 2006-2007, arata rezultatele obtinute in urma analizarii a 49 de autoritati si institutii centrale, ministere, agentii, autoritati si companii nationale, potrivit Rompres. Cele 1.000 de persoane pregatite pana in prezent, respectiv 10 la suta din necesar, ridica intrebari cu privire la existenta capacitatii de instruire in timp util a acestor persoane, se arata in raport. Pornind de la premisa ca la cursuri participa un numar mediu de cate 25 de persoane, se poate concluziona ca este nevoie de 180 de saptamani de training, pana la finele anului 2009, pentru ca fiecare din cele 9.000 de persoane ramase sa participe la cate un curs de doua zile, sau ca este nevoie de 10 cursuri pe saptamana pentru ca fiecare din cele 9.000 de persoane ramase sa poata participa la cate un curs de doua zile, in perioada mai-decembrie 2006.
Costul unui curs poate ajunge pana la 700 de euro de persoana, se mai apreciaza in raport, respectiv pana la 160 de euro de persoana, daca desfasurarea cursurilor ale loc in localitatea in care locuiesc participantii. In urma trainingului specializat, capacitatea de absorbtie a fondurilor structurale ar putea creste cu 50 la suta, astfel incat Romania ar cheltui efectiv 22,5 miliarde de euro, si "ar pierde" numai 7,5 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.