Deputatii din Comisia juridica au votat, ieri, in unanimitate, respingerea proiectului legislativ care reglementeaza accesul parlamentarilor la documentele elaborate in timpul proceselor de privatizare. Initial, proiectul primise raport de adoptare,
Deputatii din Comisia juridica au votat, ieri, in unanimitate, respingerea proiectului legislativ care reglementeaza accesul parlamentarilor la documentele elaborate in timpul proceselor de privatizare. Initial, proiectul primise raport de adoptare, insa plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea la Comisie, deputatii juristi adoptand raport de respingere. Conform initiativei legislative, Parlamentul, prin presedintii celor doua Camere sau prin Comisiile parlamentare, pot solicita autoritatilor de privatizare transmiterea unor copii ale documentelor elaborate in procesele de privatizare, copii semnate de autoritatea mentionata pentru certificarea conformitatii cu originalul. Proiectul legislativ prevede ca parlamentarii pot solicita autoritatii de privatizare respectivele documente doar dupa momentul semnarii contractului de privatizare, pentru a nu afecta eventualele clauze de confidentialitate. Proiectul are caracter retroactiv, referindu-se inclusiv la privatizarile care deja au avut loc. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.