Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat ca partidul sau va depune la Parlament un proiect de lege prin care societatile comerciale urmeaza sa plateasca la bugetul de stat, timp de trei ani, o taxa de 3% pe profitul obtinut. Aceste venituri vor fi
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat ca partidul sau va depune la Parlament un proiect de lege prin care societatile comerciale urmeaza sa plateasca la bugetul de stat, timp de trei ani, o taxa de 3% pe profitul obtinut. Aceste venituri vor fi folosite pentru sustinerea efortului financiar al Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana. "Toata lumea crede ca integrarea in UE va fi benefica pentru Romania. Integrarea va determina costuri foarte mari. In 2007, vom fi obligati sa platim aproximativ 1,5 miliarde de euro la bugetul UE. Sumele primite in 2007 sunt mult sub sumele cu care va trebui sa contribuim" a motivat Voiculescu necesitatea actului normativ. Liderul conservatorilor sustine ca aderarea va presupune costuri sociale foarte mari si va contribui la accentuarea pauperizarii populatiei. Pentru a contracara acest lucru, PC propune instituirea unui "efort financiar de aderare" pe care urmeaza sa-l suporte firmele in perioada 2007-2009, considerata ca cea mai dificila dupa aderarea efectiva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.