Circa 50 la suta dintre membrii Consiliilor de Administratie si din managerii organizatiilor de servicii financiare nu sunt constienti de implicatiile Directivei cu privire la Piete si Instrumente Financiare (Markets in Financial Instruments - "MiFID
Circa 50 la suta dintre membrii Consiliilor de Administratie si din managerii organizatiilor de servicii financiare nu sunt constienti de implicatiile Directivei cu privire la Piete si Instrumente Financiare (Markets in Financial Instruments - "MiFID"), se arata intr-un raport al KPMG International, scris in cooperare cu "Economist Inteligence Unit". Analizand rezultatele studiului, Tanya Free, Partener al Risk Advisory Services din KPMG Romania, afirma ca "referitor la sectoarele din domeniul serviciilor financiare, perceptia din partea repondentilor este ca bancile de investitii (previzibil) si managerii (mai putin previzibil) apar ca potentiali castigatori", potrivit Rompres. Se asteapta ca MiFID sa aiba un impact deosebit asupra intregii legislatii referitoare la serviciile financiare introdusa in ultimii cinci ani. Cu toate acestea, raportul indica faptul ca putine Consilii de Administratie au apreciat pe deplin impactul pe care aceasta Directiva cu o larga aplicabilitate este probabil sa il aiba asupra afacerilor lor atunci cand va fi pe deplin implementata in noiembrie 2007. Raportul, bazat pe un studiu asupra unui numar de 199 de companii de servicii financiare din intreaga Europa, a aratat ca numai 29 la suta din companii au desemnat un manager de proiect care sa supervizeze implementarea MiFID si doar 17 la suta au alocat un buget in scopul pregatirii pentru MiFID. 35 la suta dintre repondenti au considerat ca lipsa de constientizare de catre manageri a implicatiilor cu privire la MiFID ar putea pune serios in pericol pregatirea companiilor pentru MiFID. "Pentru ca organizatiile sa beneficieze pe deplin de MiFID este imperativ sa o trateze ca pe un aspect al afacerii: nu se refera doar la aspectele de conformare interna. Spre deosebire de alte reglementari emise pana in prezent, este probabil ca aceasta directiva sa aiba un impact semnificativ asupra pietei mai largi a serviciilor financiare", a spus Jonathan Jestz, partner pentru Servicii Financiare, KPMG LLP. Studiul a aratat ca aproape 60 la suta dintre repondenti sunt optimisti in privinta MiFID considerand ca aceasta va aduce o oferta mai mare de produse pentru investitii, preturi mai competitive. Desi MiFID nu va fi operationala pana in noiembrie 2007, legiuitorii si organele de reglementare din statele membre trebuie sa aiba deja regulamentele necesare pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.